کمک حقوقی چیست و برای دریافت کمک حقوقی به کجا باید مراجعه کرد؟
کمک حقوقی به ارائه خدمات وکالت توسط کانون وکلای دادگستری به افرادی که توانایی پرداخت حقالوکاله و سایر هزینههای دادرسی را ندارند، اشاره دارد. به عنوان پناهجو یا پناهنده، شما حق دارید برای پیگیری اختلافات حقوقی که با آنها روبرو هستید، از کانون وکلای دادگستری استان مربوطه خود تقاضای کمک حقوقی کنید. به دنبال ارزیابی کانون وکلا، این امکان وجود دارد که شما واجد شرایط شناخته شوید و کمک حقوقی به شما ارائه شود.
کمک قضایی برای پرونده هایی که علیه تصمیمات اداری باز شده است، از جمله غیرفعال کردن بیمه درمانی، اخراج، بازداشت اداری، رد درخواست های حمایت بین المللی، تصمیمات انصراف یا عدم پذیرش و همچنین سایر موارد تحت قانون مدنی (مانند طلاق و حضانت)، قانون اجاره، قانون تجارت و قانون کار ارائه میگردد.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و شرکای آن می توانند به شما در خصوص مراحل کمک حقوقی ارائه شده توسط کانون وکلا در استان محا اقامتتان، اطلاعات ارائه دهند.
کانون های وکلا (بارو) در ۸۱ استان در سراسر ترکیه فعالیت دارند. به عنوان یک پناهجو و یا پناهنده، شما این حق را دارید تا برای هرگونه مشکل حقوقی به این دفاتر مراجعه و درخواست کمک نمایید.
پرداخت هزینه های مربوط به کمک های حقوقی بستگی به وضعیت مالی شما دارد. اگر مقامات به این نتیجه برسند که شما توانایی پرداخت هزینه ی وکیل را ندارید، می توانید از کمک های حقوقی دفاتر کمک های حقوقی زیرمجموعه کانون وکلا در ترکیه بهره مند شوید.
کمک های حقوقی شامل پرونده هایی که تصمیم های اداری برای آنها گرفته شده است (شامل رد درخواست حمایت بین المللی، انصراف از درخواست حمایت بین الملل، دیپورت و بازداشت های بدون حکم) و سایر پرونده ها (مانند طلاق و اجاره) می باشد.
اطلاعات مربوط به نحوه تماس با کانون های وکلا در ترکیه را می توانید از وب سایت اتحادیه ی کانون وکلای ترکیه به دست آورید.
کمک حقوقی می تواند از طرف دادگاه ها درخواست شود. اگر شخصی به صراحت اعلام کند که درخواست کمک حقوقی او در مرحله ی استیناف است، دادگاه مربوطه درخواست را بررسی کرده و در مورد انتصاب یک وکیل تحت نظر طرح کمک های حقوقی تصمیم گیری می کند. در روند پرونده های جنایی، دادگاه می تواند به صورت رایگان تحت شرایط خاص وکیل در نظر بگیرد.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و شرکای اجرایی آن نیز مشاوره ی حقوقی به پناهندگان ارائه می دهند و می توانند در ارتباط با کمک های حقوقی که توسط کانون وکلا در منطقه ی شما ارائه می شود اطلاعات بدهند. شما می توانید از طریق دفاتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و یا شرکای اجرایی آن در منطقه ای که زندگی می کنید و یا با تماس تلفتی و یا ارسال ایمیل به کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از این حمایت ها بهره مند شوید.
حضانت فرزند
از آنجایی که شما یک فرزند خردسال دارید، باید حضانت کامل (çocuğun velayeti) را به دست آورید. شما باید در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهید.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نمی تواند مستقیماً در رویه های قانونی دخالت داشته باشد یا آنها را از طرف شما آغاز کند. اشخاص می توانند شخصاً رسیدگی پرونده خود را به عهده بگیرند؛ اما به دلیل وجود موانع مختلف از جمله موانع زبانی، و عدم تخصص و تجربه در مراحل قانونی، این امر توصیه نمی شود. بنابراین، ما به شما توصیه می کنیم که از کمک حقوقی استفاده کنید.
به کجا باید مراجعه کرد:
برای دعاوی طلاق و حضانت، باید به دفاتر کمک حقوقی (Adli yardım) واقع در دادگاه ها/کانون های وکلا مراجعه کنید. لطفاً توجه داشته باشید که اگر در مرکز شهر یا منطقه مرکزی ساکن نباشید، ممکن است هیچ دفتر کمک حقوقی در منطقه شما وجود نداشته باشد.
- اگر همسر سابق شما مفقود است/ هیچ مدرکی دال بر فوت وی ندارید، ممکن است روند کار پیچیده تر باشد. قبل از اینکه حضانت به شما اعطا شود، ممکن هست یک دوره اطلاع رسانی عمومی اجرا شود. این دوره می تواند چندین سال طول بکشد.
- اگر وضعیت تاهل شما در کیملیکتان به عنوان مجرد ثبت شده باشد، ممکن است جهت تسهیل مراحل خروج نزد مقامات ترکیه از شما خواسته شود که حضانت قانونی فرزندان خود را به دست آورید. در این شرایط، طبق قانون مادر حضانت را بر عهده دارد، اما باز هم ممکن است لازم باشد قبل از خروج نامه ای مبنی بر این موضوع از دادگاه دریافت شود.
چه چیزهایی را باید به همراه داشته باشیم:
- مدرک شناسایی حمایت موقت یا حمایت بین المللی شما (کیملیک).
- اگر مدارکی دارید که ممکن است مربوط به درخواستتان باشد (مانند گواهی فوت، گواهی طلاق، گزارش پلیس و یا پیام های واتساپ)، لطفاً آنها را همراه خود به دفتر کمک حقوقی بیاورید.
- در برخی موارد نیاز به ارائه مدراکی دارید که عدم توانایی شما در پرداخت هزینه ها را نشان دهند. دفتر کمک حقوقی درباره ی این مدارک و بقیه مراحل به شما اطلاع خواهد داد.
اگر تشخیص داده شد که درخواست کمک حقوقی شما واجد شرایط است، آنها در تمام مراحل به شما کمک می کنند و شما را به یک وکیل معرفی می کنند. برای شروع رسیدگی، وکیلتان از شما خواهد خواست که از طریق دفتر ثبت اسناد رسمی وکالتنامه ای صادر کنید که به وکیل اجازه می دهد از طرف شما اقدام کند. متأسفانه، شما باید هزینه ی این وکالتنامه را بپردازید (به طور متوسط از ژوئیه 2023 این هزینه 700 لیر است). لطفاً توجه داشته باشید که کلیه اطلاعاتی که در دفتر کمک حقوقی و با وکیل خود به اشتراک می گذارید محرمانه خواهد بود و بدون اجازه شما در دادگاه به اشتراک گذاشته نخواهد شد.
اگر تشخیص داده شد که پرونده شما واجد شرایط نیست، به شدت توصیه می کنیم که خودتان شخصاً وکیل بگیرید.
هزینه ها:
وکیلی که از طرف اداره کمک حقوقی تعیین میشود نمیتواند در ازای کار خود پول یا کالایی مطالبه کند. اگر در هر مرحله ای از شما درخواست پرداخت وجه شد (به جز هزینه دفتر ثبت اسناد رسمی بابت ثبت وکالت نامه)، لطفاً به خط تلفن ما اطلاع دهید.
اگر به مترجم نیاز دارید، لطفاً با شماره 03122925959 (عربی/ دری /فارسی /فرانسوی) تماس بگیرید. این خط تلفن رایگان است و توسط کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و کانون وکلای ترکیه تامین مالی می شود.
در صورت بروز هرگونه مشکل، لطفاً با خط تلفن UNHCR (444 48 68) تماس بگیرید
اطلاعات بیشتر
چطور درخواست کمک کنیم
کمک های اجتماعی و مالی
مسائل اجتماعی، اقتصادی و مدنی