Welkom

UNHCR België - Help for refugees and asylum-seekers

Eindejaarsperiode

Gelieve er rekening mee te houden dat het kantoor tussen 27 december 2021 en 3 januari 2022 geen oproepen in verband met beschermingsvragen zal behandelen.

De normale beluren worden hervat op 4 januari 2022.

Persoonlijke bezoeken aan het kantoor (ook op afspraak) zijn momenteel nog steeds niet mogelijk en spontane bezoekers zullen niet worden opgevangen.

Contacteer ons

Wij ontvangen veel vragen en om deze zo goed mogelijk te kunnen behandelen, vragen wij u de instructies op onze contactpagina te volgen.

Gelieve er ook nota van te nemen dat door de huidige COVID-maatregelen bezoeken op afspraak momenteel niet mogelijk zijn.

Indien u ons telefonisch wenst te bereiken, gelieve ons uitsluitend te bellen op +32 (0) 472 18 92 65, dinsdag van 9u30 tot 12u30 of donderdag van 14u30 tot 17u00.

UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie, heeft deze website gemaakt voor mensen die onder zijn mandaat vallen (vluchtelingen, asielzoekers en staatlozen), hun gezinsleden en mensen die hen bijstaan in België. Op deze website vindt u nuttige informatie en weblinks, waaronder antwoorden op de volgende vragen:

Op deze website vindt u ook informatie over de volgende thematische gebieden:

Hou er rekening mee dat de informatie op deze pagina alleen relevant is voor wie zich momenteel in België bevindt. Als u informatie of hulp zoekt voor familieleden of vrienden die zich niet in België bevinden, ga dan naar de hulp-pagina van het betreffende land op de algemene UNHCR hulp-pagina.

Deze pagina’s zullen voortdurend worden bijgewerkt.

Laatste bijwerking: oktober 2021.


>> Kies een ander land op onze hulppagina