ازدواج
قوانین ازدواج در ترکیه
قوانین ترکیه در زمینه ی ازدواج برای تمامی پناهجویان، پناهندگان و افراد بی تابعیت که ازدواج خود را در ترکیه انجام می دهند مورد اجراست. براساس قوانین ترکیه، فردی با تابعیت ترکیه و یک پناهجو یا پناهنده و یا فرد بی تابعیت و یا دو پناهجو یا پناهنده با ملیت های متفاوت، می توانند توسط مامورین ارگان های مجری به عقد ازدواج یکدیگر درآیند. تمام ازدواج های برقرار شده توسط مامورین اجرایی ترکیه براساس قوانین مدنی و مناسبات مرتبط در ترکیه می باشد.
ازدواج ها توسط مامورین اجرایی در دفاتر مرتبط در شهرداری صورت می پذیرد. زوجینی که قصد ازدواج دارند می بایست مدارک لازم را به واحد مرتبط در شهرداری ارائه دهند.
لطفا قسمت مربوط به مدارک لازم را در پایین این متن مطالعه فرمایید.
لازم به ذکر است که بر اساس قوانین مدنی ترکیه، تنها ازدواج های رسمی (مدنی)، به رسمیت شناخته می شود. انواع دیگر ازدواج و ازدواج های غیر قانونی در ترکیه به رسمیت شناخته نمی شوند. ازدواج قانونی از این نقطه نظر دارای اهمیت است که امنیت حقوق فرزندان و همسر، بویژه زوجه را تضمین می کند. ازدواج مذهبی ( از طریق روحانیون – امام) تنها پس از برقراری ازدواج قانونی امکان پذیر خواهد بود.
سن قانونی برای ازدواج در ترکیه
در ترکیه سن قانونی برای ازدواج ۱۸ سال تمام می باشد.
تنها موارد خاصی از این قانون مستثنی می باشند و اجازه ازدواج در سنین زیر ۱۸ سال تمام را خواهند داشت:
یک فرد ۱۷ ساله، دختر یا پسر، تنها با داشتن اجازه ی قانونی والدین یا قیم قانونی خود می تواند ازدواج کند. یک فرد ۱۶ ساله، دختر یا پسر، تنها با داشتن اجازه ی قانونی والدین یا قیم قانونی خود و با اخذ اجازه ی رسمی از دادگاه می تواند ازدواج کند.
تحریم ها در زمینه ازدواج زیر سن
براساس قوانین جزایی در ترکیه ازدواج با یک کودک زیر سن به مثابه کودک آزاری شناخته می شود. مجازاتی از قبیل زندان شامل حال مجرمان خواهد شد.
تمامی سازمان های دولتی، مراکز آموزشی و درمانی و همچنین سازمان های غیردولتی (NGO) موظف به گزارش هر گونه مورد کودک آزاری و در خطر قرار گرفتن امنیت کودکان هستند، بعلاوه هر کس که در زمینه بروز این جرائم آگاهی پیدا کند موظف به گزارش کردن است.
شما می توانید با خواندن بروشور ما درباره ی ازدواج کودکان، ازدواج اجباری و خشونت خانگی، اطلاعات بیشتری درمورد اثرات منفی ازدواج کودکان و همچنین اطلاعاتی درمورد چگونگی به دست آوردن اطلاعات و حمایت های لازم، پیدا کنید.
شرایط دیگر برای ازدواج
علاوه بر شرایط سنی، قوانین مدنی در ترکیه شرایط دیگری را نیز برای زوجینی که قصد ازدواج دارند تعیین می کند:
- تنها کسانی که ظرفیت ذهنی لازم برای تصمیم گیری در خصوص ازدواج را دارا هستند مجاز به ازدواج کردن هستند.
- ازدواج بین اقوام نزدیک ممنوع می باشد. این شامل ازدواج خواهر و برادر، ازدواج عمو/دایی ها با خاله/عمه ها و فرزندان آنها؛ ازدواج فرزند خواندگان با والدین و همچنین ازدواج والدین با فرزندان از همسران پیشین و ازدواج با اقوام درجه یک همسر پیشین می باشد.
- اگر یک و یا هر دو زوجین پیش از این ازدواج کرده اند، ازدواج پیشین می بایست به پایان رسیده باشد. بر اساس قوانین مدنی در ترکیه، چندهمسری ممنوع بوده و جرم محسوب می شود. این قانون شامل حال تمام شهروندان ترکیه و اتباع خارجی از جمله پناهندگان می باشد.
- بانوانی که پیش از این ازدواج کرده باشند اجازه ازدواج تا ۳۰۰ روز بعد از پایان قانونی ازدواج پیشین خود را نخواهند داشت. اگر زوجه گزارش پزشکی در خصوص عدم بارداری ارائه کند، از مدت انتظار ۳۰۰ روزه معاف خواهد بود.
مدارک مورد نیاز برای ازدواج
به منظور ازدواج مدارک زیر باید به واحد مربوط به ازدواج در شهرداری ارائه شود:
- فرم درخواست ازدواج: زوج و زوجه میبایست مستقلا فرم های مربوط به درخواست ازدواج به اسم (evlenme beyannamesi) تکمیل نمایند.
- گواهی تجرد که نشان دهد متقاضیان در زمان در خواست متاهل نمی باشند.
- گزارش پزشکی که تایید نماید در زمان درخواست ازدواج متقاضی عاری از هر بیماری که مانع از ازدواج شود، می باشد.
- مدارک ثبت نام متقاضی حمایت بین المللی، مدارک شناسایی متقاضی حمایت بین المللی، مدارک شناسایی فرد تحت حمایت بین المللی، یا مدارک شناسایی حمایت موقت.
- چهار قطعه عکس.
بعلاوه رضایتنامه کتبی وکیل قانونی به همراه امضاء معتبر جهت ازدواج افراد زیر سن و کسانی که ظرفیت ذهنی محدود دارند الزامی است.
طلاق گرفتن در ترکیه
حتی در شرایطی که زوجین در خارج از کشور ترکیه ازدواج کرده باشند، می توانند در داخل ترکیه طلاق بگیرند. قانون ترکیه حتی در مورد پناهجویان، مهاجرین و اشخاص بی تابعیت نیز قابل اجرا است. پناهجویان، مهاجرین و اشخاص بی تابعیت که می خواهند در ترکیه طلاق بگیرند نیز تابع این قانون مدنی در ترکیه هستند.
وضعیت تاهل پناهجویان، مهاجرین و اشخاص بی تابعیت در کشور مبدا و یا در کشور اقامت قبلی با در نظر گرفتن قوانین کشور مربوطه، در ترکیه قابل پذیرش است. در برخی از کشورها، ازدواج های مذهبی به عنوان ازدواج های رسمی شناخته می شوند. در نتیجه، ازدواج مذهبی که در کشور مبدا و یا در کشور اقامت قبلی انجام شده در ترکیه نیز به عنوان نوعی ازدواج رسمی درآن کشور محسوب می شود. در اشکال دیگر ازدواج سنتی، مادامی که شخص هنگام ثبت نام در اداره ی امور مهاجرت استان (ایل گوچ ایدارسی MMDP) به آن شهادت بدهد، در ترکیه نیز قابل قبول است، حتی اگر برگه ی رسمی تصدیق کننده ی ازدواج در زمان ثبت نام ارایه نشود.
پروسه ی طلاق و حضانت
برای طلاق گرفتن، شما باید یک دادخواست طلاق به یک دادگاه خانواده ارائه دهید. در دادخواست طلاق، می توانید از دادگاه درخواست حل و فصل مسائل مربوط به حضانت فرزندان خود را بنمایید. پناهندگان می توانند از طریق دفاتر کمک های حقوقی کانون وکلا کمک های حقوقی دریافت کنند. در صورت درخواست، در نتیجه ی ارزیابی ها اگر مشخص شود که شخص از نظر مالی قدرت پرداخت هزینه های قضایی و وکیل را ندارد یک وکیل بصورت رایگان از طرف کانون وکلا برای برای پروسه ی طلاق و حضانت برایش منصوب خواهد شد.
می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق و حضانت به اداره ی امور مهاجرت استان (ایل گوچ ایدارسی PDMM)، کانون وکلا و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و شرکای آن مراجعه فرمایید.