کمک های اجتماعی و مالی

به عنوان یک پناهنده و یا پناهجو در ترکیه، ممکن است واجد شرایط دریافت کمک های مالی و اجتماعی مختلفی از سازمان ها و نهادهای دولتی باشید. این کمک ها شامل غذا، کالاهای خانگی و کمک های نقدی می باشد.


کمک های اجتماعی و بنیاد همبستگی (SYDV)

پناهندگان و پناهجویان می توانند از کمک های اجتماعی که توسط فرمانداری های منطقه ای هماهنگ می شوند بهره مند شوند. تحت نظارت مدیریت فرمانداری ها، بنیاد کمک و همبستگی اجتماعی (Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi) در ترکیه (SYDV) درخواست های کتبی شما را در ارتباط با کمک های نقدی مختص یک بار، اقلام غیر خوراکی، کمک ذغال سنگ، کمک های تحصیلی، مسکن، بهداشتی و غیره دریافت می کند.

برای درخواست کمک های اجتماعی، لازم است تا با مدارک شناسایی زیر به SYDV مراجعه کنید:

  • درخواست کنندگان غیر سوری (عراقی ها، ایرانی ها، افغان ها، سومالیایی ها و سایر ملیت ها) تحت حمایت بین المللی، باید مدارک مربوط به حمایت بین االمللی (IPAID) را همراه با شماره شناسایی اتباع خارجی که با ۹۹ آغاز می شود، داشته باشند.
  • درخواست کنندگان سوری تحت حمایت موقت باید مدارک شناسایی حمایت موقت و شماره شناسایی اتباع خارجی که با ۹۹ آغاز می شود را داشته باشند.

شما همچنین باید درخواست نامه کمک خود از SYDV را ارائه دهید. ممکن است لازم باشد مدارک دیگری برای برخی از کمک های ارائه شده توسط SYDV ارائه دهید. این مدارک اضافی می تواند گزارش پزشکی و یا نسخه ای از هزینه های دارویی باشد. علاوه بر این، آدرس شما باید در بانک اطلاعاتی اداره ثبت احوال (نفوس) منطقه شما ثبت شده باشد. همچنین ممکن است در راستای روند کار SYDV برای ارزیابی نیازهای شما از خانه شما بازدیدی به عمل آید.

هیچ تضمینی برای دریافت این کمک ها وجود ندارد؛ تصمیم توسط هیات امنای SYDV اتخاذ می شود.

برای اینکه بدانید کدام مدارک برای کمکی که نیاز دارید لازم است، لطفا به نزدیک ترین دفتر SYDV و یا یکی از دفاتر شرکای اجرایی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در منطقه ی خود مراجعه کنید.


مراکز خدمات اجتماعی

مراکز خدمات اجتماعی زیر نظر مدیریت منطقه ای خانواده و سیاست های اجتماعی فعالیت می کنند. این مراکز به آسیب پذیرترین پناهندگان و پناهجویان خدمات اجتماعی ارائه می دهند. این خدمات شامل حمایت های اجتماعی- روانشناسی، آموزش و مشاوره و شناسایی و ارجاع آسیب پذیرترین ها به خدمات دهندگان اجتماعی هستند. در هر منطقه، ممکن است بیش از یک مرکز خدمات اجتماعی موجود باشد؛ بنابراین شما باید به مرکزی که از همه به شما نزدیک تر است، مراجعه کنید.

مراکز خدمات اجتماعی درخواست هایی را که در ارتباط با این دو زمینه باشند را نیز می پذیرد:

۱- حمایت های اجتماعی – اقتصادی

۲- خدمات مراقبت در منزل برای افراد معلول

برای بررسی درخواست شما جهت دریافت این خدمات:

  • درخواست کنندگان غیر سوری (عراقی ها، ایرانی ها، افغان ها، سومالیایی ها و سایر ملیت ها) تحت حمایت بین المللی باید مدارک مربوط به حمایت بین االمللی (IPAID) را همراه با شماره شناسایی اتباع خارجی که با ۹۹ آغاز می شود داشته باشند.
  • درخواست کنندگان سوری تحت حمایت موقت باید مدارک شناسایی حمایت موقت و شماره شناسایی اتباع خارجی که با ۹۹ آغاز می شود را داشته باشند.

۱- حمایت های اجتماعی – اقتصادی برای مدت مشخصی به خانواده ها و یا والدین مجردی تعلق می گیرد که فرزندان آنها درمعرض خطر هستند. علاوه بر مدارکی که در بالا به آنها اشاره شد، یک گزارش ارزیابی اجتماعی نیز باید توسط پرسنل مرکز خدمات اجتماعی تکمیل شود تا واجد شرایط بودن شما برای این کمک ارزیابی شود. این گزارش توسط بازدید خانگی تکمیل می شود.

متقاضیان باید از نظر معیارهای بسیار دقیقی واجد شرایط باشند تا بتوانند این نوع کمک را دریافت کنند و ممکن است از آنها درخواست شود تا مدارک بیشتری را به مرکز خدمات اجتماعی ارسال کنند.

۲- خدمات مراقبت در منزل برای افراد معلول به خانواده هایی ارائه می شود که فرد معلولی در خانواده دارند که توانایی انجام کارها و نیازهای روزمره ی خود را بدون کمک سایر اعضای خانواده ندارد. این کمک به صورت کمک های مالی منظم است که به شخصی که از فرد معلول مراقبت می کند تعلق می گیرد.

برای دریافت این کمک، درخواست کنندگان باید مدارک زیر را ارائه دهند:

  • گزارش انجمن پزشکی معلولین که از یک موسسه پزشکی مورد تایید دریافت شده است و در آن به این مساله اشاره شده است که فرد معلول دارای معلولیت ۴۰ درصد و یا بیشتر است.
  • شخصی که مراقب فرد معلول است نباید شاغل باشد.
  • کمبود امکانات مالی وجود داشته باشد.

مانند کمک های اجتماعی- اقتصادی، خدمات مراقبت در منزل نیز بر پایه یک گزارش ارزیابی اجتماعی است که بر اساس بازدید از خانه ارائه می شود. ممکن است که از درخواست کنندگان بخواهند که مدارک دیگری را به مرکز خدمات اجتماعی ارائه دهند.

برای اینکه بدانید کدام مدارک برای کمکی که می خواهید برای آن اقدام کنید لازم است، لطفا به نزدیک ترین مرکز خدمات اجتماعی و یا دفاتر شرکای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در منطقه ی خود مراجعه کنید.

درخواست ها برای هرکدام از این کمک ها باید شخصا به مرکز خدمات اجتماعی ارائه شود. لطفا در نظر داشته باشید که هیچ تضمینی برای ارائه این خدمات وجود ندارد.


شهرداری ها

همچنین ممکن است که شهرداری ها هم کمک هایی را به پناهندگان و پناهجویان ارائه دهند. نوع کمک هایی که شهرداری ها ارائه می دهند بنا به منابعی که هر کدام از این شهرداری ها در اختیار دارند، می تواند متفاوت باشد. این کمک ها می توانند به شکل بسته های زغال سنگ، غذا، لباس و سایر کمک های غیر خوراکی باشند. معیارها و شرایط اختصاص کمک نیز ممکن است بین شهرداری ها متفاوت باشد.

با توجه به این تفاوت ها، شما باید به شهرداری شهری که در آن زندگی می کنید مراجعه کنید تا بتوانید اطلاعاتی در ارتباط با نوع کمکی که ارائه می دهند و شرایط اختصاص آن، به دست بیاورید. شما همچنین می توانید از شرکای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در منطقه ی خود اطلاعات مربوطه را به دست بیاورید.


شبکه اضطراری ایمنی اجتماعی (SUY)

 

SUY چیست و چه کمک هایی از طریق این برنامه به مردم ارائه می شود؟

(KIZILAYKART– SUY) یک برنامه ی کمک نقدی بدون محدودیت است. این برنامه برای کمک به نیازهای اساسی 1.5 فرد واجد شرایط که خارج از کمپ ها زندگی می کنند و تحت حمایت بین المللی و یا حمایت موقت در ترکیه هستند، طراحی شده است. این برنامه توسط صلیب سرخ ترکیه (Türk Kızılayı)، وزارت خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه وفدراسیون بین‌ المللی جمعیت‌ های صلیب سرخ و هلال احمر (IFRC) اجرا می شود و از طرف برنامه کمک های حمایت مدنی و انسان دوستانه ی اروپا (ECHO) تامین مالی می شود.

کیزیلای کارت – صوی به تمامی خانواده هایی که واجد شرایط باشند تعلق می گیرد. هر ماه به ازای هر فرد خانواده مبلغ 300 لیر ترکیه به حساب این کارت منتقل می شود. در تمام دستگاه های خود پرداز با استفاده از این کارت می توان وجه نقد دریافت کرد و یا در مغازه ها با استفاده از دستگاه های خرید، خرید نمود. ممکن است به خانواده هایی که از این کارت ها استفاده می کنند، گاهی پرداخت های اضافه صورت بگیرد که از طریق پیام کوتاه به آنها اطلاع داده خواهد شد.

برای اطلاعات بیشتر، سوالات (سوالات متداول) و نظراتتان می توانید به  وب سایت کیزیلای کارت – صوی، صفحه فیسبوک کیزیلای کارت – صوی و یا مرکز کمک های اجتماعی و بنیاد همبستگی (SYDV) در محل زندگیتان و یا صلیب سرخ ترکیه مراجعه کرده و یا با شماره تلفن ۱۶۸ تماس بگیرید.


کمک های مالی برای تحصیلات ابتدایی و متوسطه

وزارت خانواده و خدمات اجتماعی (MoFSP)، وزارت آموزش و پرورش ملی (MoNE) و صلیب سرخ ترکیه (TRC) و یونیسف صندوق کودکان سازمان ملل متحد (UNICEF)، برنامه ای در سطح ملی به نام “کمک های نقدی مشروط تحصیلی” و یا به اختصار سی سی تی ای (CCTE) را برای پناهندگان اجرا می کنند. این برنامه، توسعه یافته ی برنامه سی سی تی ای است که از  سال ۲۰۰۳ توسط وزارت خانواده و سیاست های اجتماعی برای شهروندان ترکیه و همچنین اتباع خارجی در ترکیه اجرا می شد. تمام پناهندگانی که خارج از کمپ زندگی می کنند، بدون توجه به ملیت آنها می توانند از این کمک ها بهره مند شوند (درصورتی که واجد شرایط باشند). برنامه ی کمک های نقدی مشروط تحصیلی به خانواده هایی که واجد شرایط هستند، منوط بر اینکه فرزندان آنها به طور مرتب به مدرسه بروند وجه نقد پرداخت می کند (از کودکستان تا کلاس ۱۲).

برنامه ی “کمک های نقدی مشروط تحصیلی” برای تمام پناهندگان از تمام ملیت ها باز است. کسانی که می خواهند از این برنامه بهره مند شوند باید نزد اداره کل مهاجرت (DGMM) ثبت نام کرده باشند و شماره شناسایی اتباع خارجی که با ۹۹ آغاز می شود را گرفته باشند و همچنین باید در بانک اطلاعاتی اداره ثبت احوال (نفوس) MERNIS ثبت شده باشند. درخواست کنندگان باید واجد شرایط باشند و فرزندان خود را به طور مرتب به مدرسه بفرستند تا بتوانند به صورت مرتب وجه پرداختی برنامه سی سی تی ای را دریافت کنند.

اطلاعات بیشتر در ارتباط با برنامه سی سی تی ای برای پناهندگان (شامل روند اقدام کردن و شرایط اخذ آن) .

بستن [X]

تبلیغات

لطفاً توجه داشته باشید که خط مشاوره کمیساری (4444868) در روزهای زیر فعال نخواهد بود:
۲۶ و ۲۷ و ۳۱ دسامبر و همچنین اول ژانویه در سال جدید.
با این وجود، شما می توانید برای هر موضوع ضروری در طول تعطیلات با خط مشاوره تماس بگیرید؛ ما به پیام‌های ضبط شده گوش خواهیم داد و در صورت نیاز همان روز با شما تماس خواهیم گرفت.

برای شرایط اورژانسی لطفا با خطوط زیر تماس حاصل نمایید نه متشکرم