In geval van nood

112

Overal in Nederland kunt u 112 bellen in het geval van een levensbedreigende of heterdaad situatie. Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp, dus wanneer uw of iemands anders leven direct in gevaar is, of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Wanneer u belt, geef dan door 1) wat er aan de hand is 2) waar er hulp nodig is 3) welke hulpdienst er nodig lijkt te zijn (politie, brandweer of ambulance).

GZA Praktijklijn Spoed – GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA)

Indien u een dringende medische vraag heeft, kunt u naar het GZA op uw locatie gaan of bellen met de Praktijklijn via 088 – 112 2 112. Kies voor spoed in het keuzemenu voor 1.

113 Zelfmoord Preventie

113 Zelfmoord Preventie is er voor alle mensen die denken aan zelfmoord, of die niet meer willen leven. 24 uur per dag kunt u contact opnemen met deskundige vrijwilligers. Dit contact is volledig anoniem en vertrouwelijk. De enige informatie die u door hoeft te geven is een (zelfverzonnen) naam. Verder zal er geen informatie gevraagd worden.

U kunt de 113 Zelfmoord Preventie dag en nacht bellen op 0900 0113. Ook kunt u chatten door op de grote rode knop “chatten” te drukken op de website.

Noodopvang- Stichting LOS (Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt)

U kunt op de website van LOS terecht om een noodopvanglocaties voor uitgeprocedeerde asielzoekers te vinden bij u in de buurt.


Gerelateerde informatie

Bekijk de sectie ‘Wie kan mij helpen?’ om informatie te vinden over organisaties in Nederland die kunnen helpen
Informatie over de asielprocedure in Nederland