Mensenhandel

De volgende organisaties bieden hulp aan asielzoekers en vluchtelingen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel:

CoMensha

CoMensha zet zich in voor de belangen en rechten van (mogelijke) slachtoffers van mensenhandel, seksuele uitbuiting, overige arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting, gedwongen bedelarij en gedwongen orgaanverwijdering in Nederland.

U kunt contact opnemen met CoMensha via 033 448 11 86 of [email protected]. Kijk voor meer informatie op de website.

FairWork

FairWork helpt buitenlandse slachtoffers van moderne slavernij en mensenhandel in Nederland. FairWork zou bijvoorbeeld mogelijk kunnen helpen in een situatie waar mensen worden mishandeld door hun baas, gedwongen gevaarlijk werk moeten doen, hun paspoort moeten inleveren bij hun baas of te weinig of niets betaald krijgen.

Wanneer u zelf denkt dat u slachtoffer bent van mensenhandel of arbeidsuitbuiting in Nederland kunt u meer informatie vinden op de website van Fairwork, bij veelgestelde vragen, of kunt u contact opnemen via 020 760 08 09 of [email protected].

Fier / Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM)

De medewerkers van Fier en het Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM) zijn 24 uur per dag bereikbaar voor hulp en advies. Het is ook mogelijk om anoniem contact op te nemen.

Bellen met Fier kan via 088 20 80 000. Verder is er de mogelijkheid om te mailen naar [email protected], of te chatten. Kijk voor meer informatie op de website van Fier en de website van het CKM


Gerelateerde informatie

Gendergerelateerd geweld