Studie

De volgende organisaties kunnen asielzoekers en vluchtelingen helpen die willen studeren in Nederland:

UAF

UAF is een stichting speciaal voor gevluchte studenten en professionals. Ze werken samen met onderwijsinstellingen, bedrijven en gemeenten en bieden mentoring, studievoorbereiding, financiële ondersteuning, studiehulp, begeleiding en advies.

U kunt UAF bereiken op 030 – 252 08 35 (van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00), of hen een bericht sturen op FacebookInstagram of Twitter. Daarnaast kunt u uiteraard ook meer informatie vinden, in verschillende talen, op de website van het UAF.

Study in Holland – Nuffic

Als u wilt studeren op niveau van middelbaar beroepsonderwijs of hoger onderwijs, kunnen hierover op deze website alle informatie vinden. 

InclUUsion – Universiteit Utrecht

Als u heeft gestudeerd in uw land van herkomst, en goed Engels spreekt, kan u gratis bachelor vakken volgen aan de Universiteit Utrecht.

Op de website van Incluusion kunt u meer informatie vinden. U kunt contact opnemen via [email protected] of via +31 6 42221448. Indien u zich aan wilt melden voor het programma, kunt u dat hier doen.

Worth-while-Universiteit Wageningen (WUR)

WUR biedt vluchtelingen en asielzoekers in Nederland de mogelijkheid om vakken te volgen aan de Universiteit Wageningen. Cursussen zijn beschikbaar in het Engels of in het Nederlands op BSc- en MSc-niveau in de vijf vakgebieden binnen WUR: Agrotechnologie en Voedingswetenschappen, Dierwetenschappen, Milieuwetenschappen, Plantenwetenschappen en Sociale wetenschappen. Meer informatie over dit programma kunt u vinden op de website van Universiteit Wageningen, inclusie een lijst met alle cursussen en links.


Gerelateerde informatie

Bekijk de sectie ‘Wie kan mij helpen?’ om informatie te vinden over organisaties in Nederland die kunnen helpen
Informatie over de asielprocedure in Nederland