Medische zorg

De volgende organisaties bieden medische zorg aan asielzoekers en vluchtelingen:

GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA)

GZA is verantwoordelijk voor de gezondheidszorg aan asielzoekers. Het GZA heeft op vrijwel elke COA opvanglocatie een gezondheidscentrum waar u terecht kan.

Wanneer u een medische vraag of een medisch probleem heeft, kunt u naar het inloopspreekuur op uw COA opvanglocatie. U heeft hier geen afspraak voor nodig. Op deze website ziet u wanneer het inloopspreekuur is. Daarnaast hangt er op de GZA locatie een overzicht met de tijdenstippen van het inloopspreekuur. Ook kunt u een COA-medewerker vragen waar GZA zich bevindt op uw locatie en hoe laat het inloopspreekuur is.

Indien u een medische vraag heeft, kunt u ook bellen met de Praktijklijn via 088 – 112 2 112. U kunt de Praktijklijn dag en nacht bellen voor medische spoed. Daarnaast kunt u de Praktijklijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur bellen voor het maken van een afspraak. Indien u meer informatie wenst over het GZA, kunt u terecht op hun website.

Gezond in Nederland

Op de website Gezond in Nederland kunt u terecht voor informatie over gezondheidszorg in Nederland, in het Nederlands, Tigrinya en Arabisch.


Gerelateerde informatie

Bekijk de sectie ‘Wie kan mij helpen?’ om informatie te vinden over organisaties in Nederland die kunnen helpen
Informatie over de asielprocedure in Nederland