Werk

Op zoek naar een baan? Kom in contact met werkgevers in Nederland op de carrièrebeurs op 24 oktober in de Amsterdam ArenA! Voor meer informatie en om je aan te melden, klik hier.

De volgende organisaties helpen vluchtelingen in Nederland met het zoeken naar een baan:

The Refugee Start Force

The Refugee Start Force helpt vluchtelingen in Nederland die op zoek zijn naar werk en in contact willen komen met werkgevers. Meer informatie kunt u vinden op hun website, en u kunt contact opnemen via [email protected].

Refugee Talent Hub

Refugee Talent Hub is gericht op het leggen van het eerste contact tussen werkgevers en vluchtelingen die op zoek zijn naar werk. Ze organiseren meet & greets, workshops en werk-leer trajecten bij werkgevers. Al deze activiteiten zijn erop gericht dat vluchtelingen werkervaring kunnen opdoen in Nederland, hun CV kunnen opbouwen, en werk kunnen vinden.

Indien u interesse heeft in het programma van Refugee Talent Hub kunt u zich inschrijven via dit formulier. Wanneer u meer informatie wenst, kunt u terecht op de website, of een vraag stellen via [email protected].

Fursa

Fursa is een platform dat vluchtelingtalenten aan een betaalde baan helpt in Nederland door deze talenten te matchen met werkgevers en hen voor te bereiden op de Nederlandse markt. Bezoek voor meer informatie de website of neem contact op met Fursa via [email protected].

Werkclub

Werkclub biedt carrièretraining aan voor vluchtelingen die opzoek zijn naar een baan, of die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen. Deze trainingen vinden plaats in Utrecht, Eindhoven en Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Werkclub. U kunt contact opnemen met Werkclub via [email protected].

New Dutch Connections

New Dutch Connections biedt workshops aan voor vluchtelingen in Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Emmen, Burgum, Drachten en Arnhem. Daarnaast hebben ze ook verschillende programma’s waarin vluchtelingen gekoppeld worden aan coaches en ‘buddies’ die hen onder andere kunnen helpen in het ontwikkelen van hun professionele vaardigheden.

Indien u zich wilt aanmelden voor het programma of meer informatie wenst, kunt u hiervoor terecht op de website van New Dutch Connections. U kunt contact opnemen via [email protected].

Forward Incubator

Vluchtelingen die hun eigen onderneming of bedrijf willen beginnen kunnen zich aanmelden voor een educatief trainingsprogramma voor ondernemers in Amsterdam of Rotterdam. Om mee te doen aan dit programma is het vereist om een verblijfsvergunning te hebben in Nederland, en goed Engels te spreken. Op de website van Forward Incubator vindt u meer informatie, en kunt u zich aanmelden voor dit programma.

Blue Road Academy

Blue Road Academy traint nieuwkomers op het gebied van technologie in een twee maanden durend programma. Deelnemers worden voorbereid op een positie in de tech industrie en voor een junior positie op het gebied van CRM platform Salesforce. Blue Road Academy linkt deelnemers ook aan recruitment partners en biedt begeleiding door middel van een mentorprogramma. Voor meer informatie zie de website van Blue Road Academy.

Gerelateerde informatie

Bekijk de sectie ‘Wie kan mij helpen?’ om informatie te vinden over organisaties in Nederland die kunnen helpen
Informatie over de asielprocedure in Nederland