Jurdisch advies

De volgende organisaties bieden juridisch advies aan uitgeprocedeerde asielzoekers:

ASKV/ Steunpunt vluchtelingen

Het ASKV/Steunpunt Vluchtelingen biedt zowel juridische als maatschappelijke hulp aan uitgeprocedeerde asielzoekers en ongedocumenteerde personen. ASKV ondersteunt asielzoekers ongedocumenteerde personen door onderdak, juridische en sociale bijstand, dagbesteding en beroepsopleiding te bieden. ASKV organiseert ook Nederlandse taaltrainingen, cursussen gericht op ondernemersvaardigheden en seminars voor toekomstige oriëntatie om kennis, competentie en zelfvertrouwen te vergroten. Naast directe hulp pleit ASKV voor de rechten van asielzoekers en vluchtelingen.

Contact opnemen met het ASKV kan via 020 627 2408, [email protected] of door hun kantoor te bezoeken op de Frederik Hendrikstraat 111-c 1052 HN in Amsterdam. Voor meer informatie over ASKV kunt u terecht op hun website.

INLIA Foundation (International Network of Local Initiatives with Asylum seekers)

INLIA is een organisatie in Groningen (Jacobijnerstraat 5 9712 HZ Groningen) die gratis juridisch advies, onderdak en andere hulp aan (uitgeprocedeerde) asielzoekers verlenen.

U kunt contact opnemen met INLIA via 050 313 8181 of [email protected]. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van INLIA.

Vluchtelingen in de Knel

Vluchtelingen in de Knel helpt afgewezen asielzoekers die van niet-Europese landen afkomstig zijn. Vluchtelingen in de Knel zet zich vooral in om de basisrechten van afgewezen asielzoekers te waarborgen, bijvoorbeeld voedsel, kleding, medisch noodzakelijke gezondheidszorg, toegang tot het Nederlandse rechtssysteem, gezinsleven, bewegingsvrijheid en persoonlijke ontwikkeling.

Indien u een uitgeprocedeerde asielzoekers bent die opvang nodig heeft, kijk dan voor meer informatie op de website van Vluchtelingen in de Knel. Vluchtelingen in de Knel bevindt zich in Eindhoven, op Hoogstraat 301B 5654 NB Eindhoven. Hun kantoor is geopend van 9.00 tot 12.30 en van 14.00 tot 16.00 van maandag tot donderdag. Verder is Vluchtelingen in de Knel bereikbaar op 040-2569517 en [email protected].


Gerelateerde informatie

Bekijk de sectie ‘Wie kan mij helpen?’ om informatie te vinden over organisaties in Nederland die kunnen helpen
Informatie over de asielprocedure in Nederland