Άλλες υπηρεσίες

Refugee.Info

Αν ψάχνετε πληροφορίες σχετικά με:

  • Covid-19 έκτακτα μέτρα
  • διαθέσιμες υπηρεσίες
  • διαδικασίες ασύλου
  • εγγραφή των παιδιών στο σχολείο
  • πώς να εκδώσετε ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ για πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Refugee.Info εδώ www.refugee.info και βρείτε σχετικές πληροφορίες στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Αραβικά, τα Φαρσί και τα Ουρντού. Επιπλέον, πληροφορίες για θέματα σχετικά με πρόσφυγες υπάρχουν διαθέσιμες στη σελίδα του Refugee.Info στο Facebook στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Αραβικά, τα Φαρσί τα Ουρντού, στα Λινγκάλα, τα Κουρμάντζι και τα Σομαλικά.

Σε περίπτωση που θέλετε να μιλήσετε με κάποιον από την ομάδα, στείλτε ένα μήνυμα μέσω του Facebook Μessenger σε μία από τις παραπάνω γλώσσες.

To Refugee.Info σέβεται και διατηρεί την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των πληροφορίων που θα μοιραστείτε.


Οδηγός επιβίωσης – Αθήνα

Αυτή είναι μια λίστα παρόχων υπηρεσιών για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες που διαμένουν στηνΑθήνα. Οι οργανώσεις που περιλαμβάνονται στον οδηγό αυτό προσφέρουν δωρεάν βοήθεια. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν ιατρική περίθαλψη, κοινωνική στήριξη, ψυχολογική υποστήριξη, περίθαλψη και υπηρεσίες υγείας, νομικές συμβουλές, γεύματα, στέγη, υλική υποστήριξη, εκπαίδευση, υπηρεσίες για τα άτομα που είναι φορείς του ΗΙV/AIDS, καθώς και υπηρεσίες για τα άτομα που έχουν πέσει θύματα διακρίσεων λόγω της σεξουαλικής ταυτότητας/έκφρασής τους και/ή των σεξουαλικών προτιμήσεών τους.

Ο παρών οδηγός περιλαμβάνει επίσης τις ανεξάρτητες αρχές από τις οποίες μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια σε περίπτωση που τα δικαιώματά σας καταπατούνται από δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικούς φορείς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Greek – French – Turkish – Sorani Arabic – English – Farsi – Urdu


Καταγραφή Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη

Αυτή είναι μία λίστα παρόχων υπηρεσιών για αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες που ζουν στη Θεσσαλονική, η οποία δημιουργήθηκε από την Ομάδα Εργασίας στη Θεσσαλονική για τον πληθυσμό στον αστικό ιστό και τον οποίο επιμελήθηκε η Solidarity Now,  η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

English – Arabic – Farsi – Urdu.   Greek – French – Turkish – Sorani


Συμβουλευτικά Κέντρα Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Αθήνα: Ελληνικά – Αγγλικά – Γαλλικά – Φαρσί 1 & 2 – Αραβικά

Θεσσαλία: ΕλληνικάΑγγλικάΓαλλικάΦαρσίΑραβικά

Ήπειρος & Πελοπόννησος: ΕλληνικάΑγγλικάΓαλλικάΦαρσίΑραβικά

Βόρεια Ελλάδα: ΕλληνικάΑγγλικάΓαλλικάΦαρσίΑραβικά

Νησιά: ΕλληνικάΑγγλικάΓαλλικάΦαρσίΑραβικά


Videos για ασυνόδευτους ανήλικους

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Φάρος δημιούργησε τα παρακάτω animation videos. Σκοπός των videos είναι να παρέχουν στα ασυνόδευτα παιδιά και τους εφήβους πληροφορίες, φιλικές προς τα παιδιά, σχετικά με τους κινδύνους και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους ώστε να μπορούν να παίρνουν σωστές αποφάσεις. Το βίντεο αντιμετωπίζει ζητήματα προστασίας που σχετίζονται με την κακοποίηση, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την σωματεμπορία (trafficking) και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση της ομαδικής συζήτησης στους ξενώνες, στα κοινοτικά κέντρα κλπ.

Εδώ είναι τα links:

Αραβικά – Ντάρι – Ουρντού


Τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων υπό διοικητική κράτηση

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Border Criminologies του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δημιούργησαν ένα ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται υπό κράτηση.

Το έντυπο είναι διαθέσιμο στα:

Αγγλικά : https://www.gcr.gr/media/k2/attachments/leaflet_20201201_en.pdf

Γαλλικά: https://www.gcr.gr/media/k2/attachments/leaflet_20201201_fr.pdf

Αραβικά: https://www.gcr.gr/media/k2/attachments/leaflet_20201201_ar.pdf

Φαρσι: https://www.gcr.gr/media/k2/attachments/leaflet_20201201_fa.pdf

Ουρντού: https://www.gcr.gr/media/k2/attachments/leaflet_20201201_ur.pdf


H ενότητα “άλλες υπηρεσίες ” στην  ιστοσελίδα  ‘HELP για συνεργάτες’ μπορεί να περιέχει συνδέσμους και αναφορές σε δικτυακούς τόπους τρίτων. Οι συνδεδεμένες  ιστοσελίδες δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της  Ύπατης Αρμοστείας, η οποία  δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο των συνδεδεμένων ιστότοπων. Η Ύπατη Αρμοστεία παρέχει τους συνδέσμους αυτούς μόνο για σκοπούς έρευνας και παροχής πληροφοριών. Η συμπερίληψη συνδέσμου ή αναφοράς δεν συνεπάγεται έγκριση του συνδεδεμένου ιστότοπου από την Ύπατη Αρμοστεία.