Αττική

Ενημέρωση για την παροχή υπηρεσιών στην Αττική λόγω της πανδημίας του COVID-19

Δημοτικές Υπηρεσίες

  • Τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων 210 52 77 000

Δευτέρα – Παρασκευή, 8π.μ. – 8μ.μ. – Δεν διατίθεται υπηρεσία διερμηνείας

  • Ψυχοκοινωνική στήριξη: 210 3637365, Δεν διατίθεται υπηρεσία διερμηνείας.
  • Πρώτες βοήθειες: 210 3638049, Δεν διατίθεται υπηρεσία διερμηνείας.

Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων

  • Μέτρα και παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων για την προστασία της δημόσιας υγείας (14 μέτρα)   

https://www.accmr.gr/el/html?art=1

  • Ενεργές υπηρεσίες και δραστηριότητες για ευάλωτες ομάδες (συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων). Η χαρτογράφηση των υπηρεσιών είναι διαθέσιμη εδώ: https://bit.ly/3daDZJG
  • Πληροφορίες σχετικά με τα προληπτικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό για τους εργαζομένους και τους ωφελούμενους.

https://www.accmr.gr/gr/news/835-coronavirus-info-gr.html?art=1

Νοσοκομεία στην Αττική

Επί του παρόντος, όλα τα νοσοκομεία στην Ελλάδα εφημερεύουν και ως εκ τούτου ακυρώνονται όλα τα τακτικά ραντεβού που είχαν οριστεί πριν από το ξέσπασμα του COVID-19. Τα άτομα που χρήζουν επείγουσας ιατρικής φροντίδας θα πρέπει να μεταβαίνουν στα επείγοντα του πλησιέστερου νοσοκομείου που εφημερεύει.

Τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα του COVID-19 (πυρετό, βήχα ή δύσπνοια) πρέπει να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (εξυπηρέτηση σε Ελληνικά και Αγγλικά).

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ): https://eody.gov.gr/

Στήριξη άστεγων ασυνόδευτων παιδιών στην Αθήνα από την Ομάδα Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο της ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ συνεχίζει τις δράσεις για την παροχή ειδών υγιεινής, υπνόσακους, ρούχα και ηλιακούς φορτιστές σε άστεγα, ασυνόδευτα παιδιά. Κάθε άτομο κάτω των 18 ετών που δεν συνοδεύεται από μητέρα ή πατέρα και επί του παρόντος είναι άστεγο στην περιοχή της Αθήνας, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδας Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο της ΑΡΣΙΣ καλώντας στο (+30)6941410777 (σταθερό και online εφαρμογές viber, whatsapp, ΙΜΟ) και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

Online help desk του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες

Για τους αιτούντες άσυλο και τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες που δεν έχουν ανοικτή υπόθεση με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ). Το ΕΣΠ λειτουργεί ένα online help desk στο FB στο οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους στη γλώσσα τους, μέσω του messenger. Το ΕΣΠ θα αξιολογήσει τη φύση και τον επείγοντα χαρακτήρα του ερωτήματος και θα το παραπέμψει είτε στο Νομικό τμήμα είτε στο τμήμα παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών. Εάν αναλάβει την υπόθεση, οι ενδιαφερόμενοι θα έρχονται σε επαφή με τον επαγγελματία που παρακολουθεί την υπόθεσή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το ΕΣΠ καλεί τα άτομα που επιθυμούν να υποβάλουν το ερώτημά τους στον οργανισμό, να παράσχουν στο αρχικό τους μήνυμα τις παρακάτω πληροφορίες:

1) Σε ποια περιοχή της Ελλάδας βρίσκεστε;

2) Τι χρειάζεστε (ποιο είναι το αίτημά σας);

3) Ποια είναι η γλώσσα σας;

Greek Council for Refugees- Helpdesk

Γραμμή βοήθειας του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Γραμμή βοήθειας για τα ασυνόδευτα παιδιά που διαβιούν υπό επισφαλείς συνθήκες στέγασης στην Αθήνα και χρήζουν ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη Δευτέρα ως Παρασκευή 09.00-17.00

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Φαρσί 6940580338, Αραβικά 6940580531, Ούρντου 6940580367. Η υπηρεσία διατίθεται και μέσω των εφαρμογών imo, Viber, WhatsApp. και Skype.

ΔΙΟΤΙΜΑ – Αττική

Υπηρεσίες στήριξης θυμάτων σεξουαλικής και έμφυλης βίας

Στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 στην Ελλάδα, το Κέντρο Διοτίμα προσάρμοσε τη λειτουργία του στα νέα δεδομένα, δίνοντας στο προσωπικό του τη δυνατότητα να εργάζεται εξ αποστάσεως.

Ως εκ τούτου, η Διοτίμα συνεχίζει να παρέχει εξ αποστάσεως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής βοήθειας σε πρόσφυγες που επέζησαν περιστατικών έμφυλης βίας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

 τηλέφωνο: 2108816405 (10:00 -17:00)

 Email: 

[email protected] (για ψυχοκοινωνική στήριξη)

[email protected] (για νομική βοήθεια)

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μέσω των εφαρμογών viber και whatsApp σε:

Φαρσί 6988587846

Γαλλικά 6988587809

Αραβικά 6986921161

Σορανί 6988528460