Viața în Moldova

Ești nou în țară? Mai jos puteți găsi informații legate de drepturile dumneavoastră în Moldova. Aflați cum să beneficiați de serviciile de sănătate, cum să înscrieți copiii la școală sau cum să accesați oportunități de angajare.


Educație

Copiii din Moldova au dreptul la educație. Dacă sunteți un cetățean al Ucrainei interesat să vă înscrieți copiii la școală, accesați: https://mec.gov.md/ro/content/v-podderzhku-detey-i-molodezhi-ukrainy

Refugiaților recunoscuți și beneficiarilor de protecție umanitară li se acordă acces liber la Învățământul primar și secundar


Ocuparea forței de muncă

În calitate de refugiat în Moldova aveți dreptul la un loc de muncă. ROBOTA este o platformă care îi ajută pe refugiați să navigheze în procesul de recrutare și să găsească oportunități de angajare.

Prin contactarea ROBOTA, veți primi:

⁃ Acces deplin la informații despre drepturile dvs. la un loc de muncă și protecția acestor drepturi în Republica Moldova.

⁃ Consiliere personală pentru a vă identifica abilitățile, punctele forte și punctele slabe.

⁃ Asistență pentru reintegrare și perfectarea documentelor.

⁃ Asistență în recrutarea pentru locuri de muncă.

⁃ Asistență în pregătirea unui CV și a unei scrisori de motivare.

Contactați ROBOTA pentru mai multe informații sau pentru a face o programare:

– Sunați la:  061142212 (consultanță juridică) sau 061142210 (consiliere profesională)

– Scrieți un e-mail la: [email protected]

Proiectul este implementat de Centrul de Politici, Inițiative și Cercetări „Platforma”, Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova, cu sprijinul Consiliului Danez pentru Refugiați (DRC) și al Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR).


Informații suplimentare în curând.