Asistenţă financiară

Atunci când o persoană pleacă din țara sa, se confruntă cu multe provocări. Organizațiile umanitare le oferă sprijin pentru ca acestea să-și poată acoperi cele mai elementare și urgente nevoi.

Un astfel de sprijin se numește asistență umanitară. Programul de asistență în numerar este o parte a acestuia.

Programul de asistență în numerar este gestionat de UNHCR prin intermediul partenerilor săi, Catholic Relief Services (CRS) împreună cu Caritas Moldova și Diaconia; în coordonare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Obiectivul acestuia este de a oferi asistență de urgență în numerar persoanelor care au fugit din Ucraina și care locuiesc în prezent în Republica Moldova.

Fiți atenți! Asistența umanitară este gratuită. Dacă un lucrător umanitar a cerut bani, favoruri sexuale sau orice altceva în schimbul înscrierii dumneavoastră în programul de asistență financiară, puteți depune o plângere: online form Confidențialitatea dumneavoastră va fi asigurată!

Dacă aveți întrebări legate de sprijinul financiar din partea UNHCR, vă rugăm să urmați acest link. Dacă nu găsiți răspunsul la întrebarea dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați completând acest formular.

Dacă sunteți cetățean al Republicii Moldova care găzduiește refugiați, puteți găsi mai multe informații privind asistența în numerar a PAM aici: Asistență financiară pentru familiile din Moldova care găzduiesc refugiați ucraineni.

Înscriere pentru asistență financiară: noii sosiți
Se aplică refugiaților care sosesc după 1 ianuarie 2024.

Refugiații nou sosiți în Republica Moldova vor beneficia timp de două luni de asistență inițială în numerar pe baza criteriilor de vulnerabilitate. După această perioadă, aceștia trebuie să-și asigure un statut legal mai stabil în țară, cum ar fi protecția temporară, statutul de refugiat, protecția umanitară, statutul de apatrid sau un permis de ședere (temporar sau permanent).

Pentru noii sosiți, primul pas este să se adreseze la un centru de înregistrare și să solicite să fie înregistrați. Va trebui să furnizați datele personale și numărul de telefon. Ulterior, UNHCR sau unul dintre partenerii săi vă va contacta telefonic sau prin SMS pentru a vă oferi detalii privind programarea.

La data și ora programării, reveniți la centrul de înregistrare. Toți membrii familiei ar trebui să fie prezenți. Trebuie să aveți și actele Dvs. La centru, vă vor solicita actele și vă vor înregistra datele, inclusiv vor face o fotografie a Dvs. și vă vor lua amprentele digitale. Dacă sunteți eligibil, veți primi un card preplătit (MAIB) și informații detaliate despre program.

Ar trebui să știți că UNHCR și partenerii săi efectuează periodic verificări directe, ceea ce înseamnă că veți fi invitat la un interviu suplimentar. Prin urmare, este esențial să ne țineți la curent cu orice schimbare de adresă sau de număr de telefon. Puteți face acest lucru sunând la linia telefonică directă sau adresându-vă personal la un centru de înregistrare.

Pentru persoanele cu dizabilități și/sau cu afecțiuni medicale grave care nu se pot deplasa la un centru de înscriere, vă rugăm să sunați la Linia de Suport Financiar: 0 800 10823.

Înscriere pentru asistență financiară: beneficiari actuali
Pentru a beneficia în continuare de asistență va trebui să dovediți că v-ați asigurat statutul legal în țară

Dacă ați părăsit Ucraina cu puțin timp înainte sau după 24 februarie 2022 și locuiți în prezent în Republica Moldova, obținerea unui statut legal este esențială pentru continuarea asistenței financiare pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră.

Dacă v-ați asigurat protecție temporară, actualizați informațiile online aici sau adresați-vă la un centru de înscriere pentru asistență financiară înainte de 31 ianuarie 2024. Pentru orice alt tip de statut legal va trebui să vă adresați la un centru.

Mai multe informații despre modificări: Actualizări privind asistența financiară pentru refugiați în Republica – UNHCR Moldova

Se consideră drept statut legal în Moldova următoarele:
– protecție temporară,
– statutul de refugiat,
– protecție umanitară,
– statutul de apatrid,
– permis de ședere (temporar sau permanent).

Cetățenii non-ucraineni se califică pentru asistență în numerar dacă:

Sunt membri de familie ai unui refugiat ucrainean strămutat în Republica Moldova după 24 februarie 2022, cu statut de reședință anterioară în Ucraina, sau au beneficiat de protecție internațională în Ucraina, cum ar fi statutul de refugiat sau de apatrid.

Centrele de înscriere

Centrele de înregistrare sunt deschise de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00.

Cine poate primi asistență financiară? Cum primesc ajutor financiar? Mi s-a omis o plată (…)

UNHCR vă va informa în caz de revizuire a Programului de asistență în numerar prin campanii de informare publică.

Protejați-vă pe Dvs. și familia Dvs. de schemele de fraudă. Informațiile Dvs. personale și actele de identitate trebuie să fie întotdeauna păstrate în siguranță și confidențiale. Împărtășiți informațiile Dvs. personale doar cu autoritățile și agențiile de acordare a asistenței de încredere, atunci când vi se solicită. Nu oferiți niciodată informații personale pe rețele de socializare și pe pagini web nesigure.

Actualizați-vă informațiile! În cazul în care numărul Dvs. de telefon s-a schimbat, vă rugăm să îl actualizați sunând la linia de asistență telefonică pentru beneficiarii de asistență în numerar: 0 800 10823 sau să vă adresați la cel mai apropiat centru de înregistrare.

Toată asistența umanitară oferită este gratuită.


UNHCR va informa beneficiarii în cazul oricărei revizuiri a programului de suport financiar prin campanii de informare publică.

Protejați-vă pe dvs. și familia dvs. de scheme de fraudă. Informațiile dvs. personale și documentele de identitate ar trebui să fie întotdeauna păstrate în siguranță și confidențial. Transmiteți informațiile dvs. personale numai cu agențiile de suport credibile și cu autoritățile atunci când vi se solicită acest lucru.

Nu publicați niciodată informațiile dvs. personale pe rețele de socializare și site-uri care nu inspiră încredere.Păstrați informațiile actualizate! În cazul în care numărul dvs. de telefon s-a schimbat, vă rugăm să îl actualizați sunând la Linia de Suport Financiar: 0 800 108 23 sau adresați-vă celui mai apropiat centru de înscriere.

Toată asistența umanitară oferită este gratuită.