UNHCR în Moldova

UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, activează pentru a se asigura că toți cei care au fost forțați să fugă de violență, persecuție sau război pot fi protejați și își pot reface viața în Moldova. UNHCR colaborează cu Guvernul Republicii Moldova și cu alte organizații internaționale și naționale pentru a promova și proteja drepturile refugiaților, inclusiv dreptul acestora de a nu fi returnați într-o țară sau teritoriu unde viața, integritatea și/sau libertatea lor sunt în pericol. De asemenea, UNHCR sprijină integrarea acestora.

Împreună cu organizațiile partenere, UNHCR oferă diverse servicii și sprijin pentru refugiații, solicitanții de azil și apatrizii din Moldova, inclusiv acces la informații, asistență juridică, cazare, transport umanitar, sănătate mintală și sprijin psihosocial, asistență pentru necesitățile de bază, printre altele.

De asemenea, UNHCR colaborează cu instituțiile guvernamentale la nivel național și local pentru a se asigura că drepturile refugiaților, solicitanților de azil și apatrizilor sunt respectate și pentru a promova includerea acestora în serviciile publice, pe piața forței de muncă și în planurile de dezvoltare locală și de incluziune.

Pentru a afla mai multe despre activitățile UNHCR în Moldova, vă rugăm să consultați:

Dacă ați fost forțat să părăsiți țara dvs. și aveți nevoie de informații și sprijin în Moldova, apelați gratuit la Linia Verde de Răspuns pentru Refugiați: 0 800 800 11. 

Toată asistența umanitară este gratuită.