Linia verde pentru refugiati si comunitatile gazda din Moldova

0800-800-11 pentru apeluri naționale
+373 22 780 071 pentru apel international

Linia Verde a Guvernului (0800-800-11) este un serviciu de apel oferit de UNHCR în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova, pe care refugiații îl pot folosi pentru a adresa orice întrebări și/sau pentru a depune plângeri sau sugestii/feedback. Linia Verde oferă informații despre ajutorul disponibil refugiaților din Moldova, precum și oferă oportunitate comunităților gazdă să caute informații sau să ofere ajutor refugiaților. Linia verde este operațională șapte zilele în săptămână, de la 8:00 la 22:00 și este disponibilă în patru limbi: română, rusă, ucraineană și engleză.

Dacă doriți să oferiți feedback despre activitatea UNHCR și serviciile partenerilor, vă rugăm să scanați codul QR sau să vizitați Feedback Form Short – Moldova (unhcr.org)

Pentru plângeri sensibile, cum ar fi acuzațiile de corupție, mită, exploatare, fraudă, violență sexuală, abuz sau exploatare sexuală împotriva personalului UNHCR, trebuie să scrieți la această adresă de e-mail: [email protected].

Permanent, toate serviciile și activitățile UNHCR sunt gratuite. În niciun caz nu vi se va cere să plătiți pentru niciunul dintre serviciile oferite de UNHCR sau de oricare dintre partenerii săi.