Înscrierea copiilor ucraineni în școlile din Moldova devine mai ușoară

Înscrierea copiilor ucraineni în școlile din Moldova devine mai ușoară.  

Noul an școlar în Republica Moldova a început deja. Dacă dvs. și copilul dvs. nu v-ați decis încă asupra unei instituții de învățământ, nu este prea târziu să vă înscrieți. 

Ministerul Educației al Republicii Moldova a emis o nouă Instrucțiune simplificată privind procedura de înscriere a copiilor ucraineni în școlile din Moldova. Mai multe informații pot fi găsite aici: (ucraineană) instructiune_ua.docx (live.com), (rusă) istructiune_ru.docx (live.com)   

Este foarte ușor să vă înscrieți la o școală din Moldova! Pentru a face acest lucru, trebuie: să depuneți o cerere de admitere la școală, să prezentați la școala locală documentele de identitate ale copilului și ale părinților, fișa medicală a copilului (ucraineană sau moldovenească) și documentele școlare, dacă este cazul. Mai multe informații despre formularul de cerere pot fi găsite aici:   

Programul preșcolar (în ucraineană): cerere-tip_invatamant_prescolar_ro_4_0_ukr.docx (live.com)  

Programul preșcolar (rusă): cerere-tip_invatamant_prescolar_ro_ro_4_0_rus.docx (live.com)  

Educație generală (ucraineană): _cerere-tip_invatamant_general_ro_1_0_ukr.docx (live.com)  

Educație generală (rusă): _cerere-tip_invatamant_general_ro_1_0_0_rus.docx (live.com)
 

Dacă copilul dvs. continuă să studieze programul ucrainean online, el sau ea îl poate face și la școală. Pentru mai multe informații, contactați școala locală. În cazul în care școala locală este plină, aceștia vă vor ajuta să găsiți un loc într-o școală din apropiere.