Recensământul din 2024 din Republica Moldova este pentru toată lumea, inclusiv pentru refugiați

Recensământul populației și al locuințelor este o parte importantă a sistemului statistic al Republicii Moldova, oferind date valoroase pentru progresul și dezvoltarea societății noastre.

Condus de Biroul Național de Statistică (BNS), acesta este un instrument pentru un proces decizional socio-economic precis.

Pentru a fi incluziv, recensământul din 2024 va cuprinde străinii, inclusiv refugiații, deținătorii de protecție temporară, solicitanții de azil și apatrizii, deoarece aceștia fac parte din societatea moldovenească și trebuie să fie luați în considerare în procesul decizional. Informația statistică este, de asemenea, importantă atunci când vine vorba de asigurarea accesului la securitate și servicii.

Prin amplificarea vocilor refugiaților, acest recensământ promite să ofere o imagine mai completă a diversității populației Republicii Moldova. Procesul de recensământ este sigur și confidențial. Informațiile dvs. vor fi utilizate doar în scopuri statistice.

Recenzorii recensământului pot fi recunoscuți prin faptul că poartă îmbrăcăminte cu identificarea BNS și logo-ul recensământului, inclusiv o șapcă, un tricou, o vestă, precum și un rucsac și un clipboard. De asemenea, aceștia trebuie să prezinte cardul de identificare al recenzorului.

După ce ați răspuns la întrebările enumărătorului, aveți dreptul să verificați datele pe tableta dumneavoastră înainte de a le afișa.

Așadar, dacă un recenzor vă bate la ușă, deschideți-i! Nu uitați că recensământul este efectuat și pentru dumneavoastră.

Canalele de contact:

Linia telefonică de urgență a recensământului 0 800 800 24, e-mail [email protected] sau chat pe pagina de recensământ www.statistica.gov.md/RPL2024.