19-COVID

جهت ارتباط با دفتر سازمان ملل در امور پناهندگان، خواهشمند هستیم که با شماره تلفنهای زیر تماس بگیرید:

  •  تلفن مخصوص برای جنگ زدگان و آوارگان جنگی از کشور اوکراین: لطفا با شماره تلفن ویژه  ۰۸۰۰۳۰۷۷۱۱ ( 0800307711)  هر روز از دوشنبه تا جمعه  ، از ساعت ۹ صبح الی ۶ عصر، تماس حاصل نمایید.
  • تلفن مخصوص برای تماس پناهندگان و پناهجویان: 

       +38 (044) 288 9424          +38 (044) 288 9686

ادرس پست الکترونی و یا ایمیل : [email protected] و یا [email protected]

  • ادرس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ، جهت ملاقات و گفتگوی ضروری و عاجل در شهر کی یف:  خیابان لاورسکایا ساختمان شماره ۱۶

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساعات کاری دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ، و کسب آگاهی در باره اوقات کاری سازمانهای وابسته به سازمان ملل  و دفاتر دولتی  سازمان پناهندگی  و مهاجرت کشور اوکراین میتوانید به ادرس اینترنتی زیر مراجعه کنید.

هشدارهای پزشکی و نکات ایمنی

در مورد ویروس کرونا

  • چگونه از خود و اطرافیان خود ، در برابر بیماری کرونا محافظت نماییم:

انتقال این ویروس  به دیگران  از طریق دست ها بسیار شایع است. لذا بهترین روش جهت جلوگیری از شیوع  و انتقال این بیماری به دیگران، شستشوی مرتب دستها با صابون میباشد.   صابون قدرت از ببین بردن ویروس را داراست. به همین خاطر، به صورت پیوسته و مرتب دستهای خود را با صابون بشویید.

چنانچه صابون و یا آب جهت شستشوی  دستها در دسترس نمی باشد، در این صورت میتوانید دستهای خود را با مایع ضد عفونی  که دارای ترکیبی بر پایه الکل میباشد، پاکیزه نگه دارید.  اگر دست خود را با مایع ضد عفونی تمیز میکنید، توجه داشته باشید که باید، حد اقل به مدت بیست ثانیه دستها را با این محلول به هم بمالید.

  • اصول صحیح  و چگونگی  رعایت بهداشت سیستم تنفسی:چنانچه سرفه و یا عطسه میکنید، بجای آنکه با  دست جلوی دهان خود را بگیرید، سعی کنید با بخش داخلی آرنج خود  اینکار را انجام داده و یا از دستمال کاغذی استفاده کنید .  به خاطر داشته باشید  شخصی که بیمار است، اگر اصول بهداشتی بالا را رعایت نکند ، میتواند  سطح تمامی اجسام  و وسایلی که لمس می کند را ، به ویروس کرونا آلوده کرده و باعث انتقال و سرایت این بیماری به افراد دیگر شود.هنگام عطسه و یا سرفه جلوی بینی و دهان خود را بگیرید.  لطفا دستمال های آلوده  را در سطل های ذباله که دارای درب هستند  بیاندازید.دستهای خود را به طور مرتب بشویید.از آنجا که هرروز به هنگام استفاده از موبایل ،  آنرا با دست و صورت خود لمس میکنیم ، لذا به طور دایم و مرتب دستگاه تلفن خود را پاک کنید. فاصله جانبی را رعایت کنید. توجه داشته باشید که فاصله شما با یک شخص دیگر باید حد اقل یک متر باشد. §        لطفا هنگام احوالپرسی از دست دادن و در آغوش گرفتن و بوسیدن دیگران خیلی جدی پرهیز کنید.  در شرایط فعلی خواهش میکنیم ، نکات بالا را رعایت کرده و به جای دست دادن ، بوسیدن، و در آغوش گرفتن،   روشهای دیگری را اتخاذ کنید.  و بعد از هرگونه تماس با هر فردی ، دستهای خود را شستشو دهید.لطفا از تمام افرادی که دارای علایم سرفه  و یا تب هستند کاملا دوری کنید.چشم و دهان و بینی خود را با دست لمس نکنید ، مخصوصا اگر در محیط های عمومی قرار دارید. قبل از هر کاری دستهای خود را با دقت شستشو دهید.توصیه میکنیم از تماس و لمس حیوانات خود داری نمایید.  چنانچه به حیوانی دست زدید  ( حیوان اهلی و غیر اهلی)، حتما دست های خود را شسشو دهید.  لطفا تمام میوه ها و سبزیجات را با دقت شستشو دهید و هنگام طبخ غذا ، آنرا کاملا پخت نمایید. توجه داشته باشید، فقط هنگامی باید از ماسک استفاده کنید که : یا به بیماری ویروس کرونا  مبتلا شده اید،  و یا از شخصی که  بیمار هست مراقبت میکنید. به خاطر داشته باشید در شرایطی  غیر از این ،  ماسک زدن به شما هیچ کمکی نمی کند  و بلکه بر عکس،  میتواند ریسک آلوده شدن به این بیماری را در شما افزایش دهد.

با وجود کدام یک از علایم و نشانه ها، میتوانم  تشخیص بدهم ، که آیا من به این بیماری مبتلا شده ام یا خیر؟

در حال حاضر، برای تشخیص این ییماری ، چند علامت وجود دارد. سوالات زیر برای تشخیص این بیماری بکار گرقته میشود :

  • آیا شما درجه  تب شدید  دارید؟
    • آیا سرفه می کنید؟
    • آیا نفس تنگه گرفته اید و یا تنفس برای شما سخت شده است؟

چنانچه به این بیماری مبتلا شده ام ، چه کاری باید انجام دهم؟

نکات زیر مربوط به پناهجویان و پناهندگان میباشد:

  • چنانچه  احساس ناخوشی دارید. ( به عبارت ساده تر اینکه:  تب ، تنگی نفس، و سرفه دارید) در این صورت بدون معطلی خود را از دیگران جدا کرده و خویشتن را به صورت انفرادی قرنطینه کنید. و بدون تامل از ماسک استفاده کنید.
  • اگر با پزشک خانواده خود،  قرارداد دریافت خدمات را امضا کرده اید، لطفا با پزشک خود تماس بگیرید.
  • همچنین در اولین فرصت با تلقن های دفاتر اجتماعی وابسته به سازمان ملل که در منطقه شما فعالیت میکنند ، تماس بگیرید و آنها را از شرایط بیماری خود مطلع سازید. نام این دفاتر در شهرهای مختلف به شرح زیر میباشد:

دفتر روکادا ( کی  یف) ،  دفتر  ‹‹‌‌‌ دیساتکه کویتنیا››( شهراودسا) ، دفتر ‹‹‌ نیکا ›› و یا   ‹‹‌ پراوا  نا   زاشیتو›› ( شهر خارکوف) .

  • به توصیه های پزشک عمل کنید.
  • توجه داشته باشید اگر بیماری در شما شدید تر میشود هر چه سریعتر به اوژانس و مرکزامداد رسانی و آمبولانس اطلاع دهید.  لطفا از خود درمانی پرهیز کنید. با داشتن بیماری  کرونا ، به هیچ وجه به پلی کلینیک مراجعه نکنید.
  • اگر از ارایه خدمات پزشکی و در دسترس گذاشتن  خدمات درمانی  لازم ،  به شما امتناع ورزیدند ، این مطلب را هر چه سریعتر با سازمانهای همکار وابسته به سازمان ملل در امور پناهندگان ، در منطقه زندگی خود اطلاع دهید.

رعایت نکات مهم در خصوص اجرای قرنطینه

برنامه اعلام شده  متصل به یاداشت های وزارت امور خارجه کشور اوکرایین به تاریخ شانردهم ماه مارس سال 2020  به شماره ثبت  : 202 / 23-010-795

قرنطینه انفرادی چیست؟

 قرنطینه شخصی و یا انفرادی به معنای این است که شخص بیمار ، قبل از هر کاری ، باید خود را از دیگران دور نگه داشته و  از هر گونه  تماس و لمس افراد دیگر خود داری کند. با این رفتار از انتقال و سرایت بیماری به دیگران جلو گیری میشود.

قرنطینه انفرادی شرایط استثنایی برای شما به هنگام ارتباط با دیگران ایجاد میکند. به عیارت ساده باید گفت در قزنطینه ، ارتباط  و ملاقات شخص بیمار با دیگران بسیار محدود هست. برای مثال ، تا آنجا که امکان هست باید از گقتگو و ملاقات افراد خود داری  کرده و در مواقع بسیار ضروری  ، ملاقاتها باید با فاصله دو متری  از افراد انجام شود، و زمان ملاقات نباید بیشتر از پانرده دقیقه باشد.

تنها جایی که به صورت استثنا ، اصول ذکر شده در بالا  شاید رعایت نشود ، فقط در هنگام معاینه پزشک و یا مراجعه برای درمان میباشد. ( این امر البته که بعد از مشاوره تلفنی با پزشک صورت میپذیرد).

اگر شما هنوز شک دارید که آیا به قرنطینه انفرادی نیاز دارید یا خیر،  و یا نمیدانید  برای مشاوره پزشکی  به چه کسی  باید مراجعه کنید ، در اینصورت با تلفن ویژه 1545 تماس بگیرید.

چه افرادی باید در قرنطینه باشند؟

تاکید شدید جهت قرنطینه انفرادی به افرادی توصیه میشود که :

  • فردی که منتظر دریافت نتیجه تست و آزمایش کرونا ویروس ، کووید- ۱۹  هستند.
  • فردی که در ارتباط تنگاتنگ با شخص و یا اشخاصی بوده که نتیجه آزمایش انها به داشتن کرونا ویروس،  کووید -۱۹تایید شده است.
  • فردی که اخیرا  از شهر  ‹‹  ووهان ››  کشور چین بازدید کرده و یا به کشورهای  جمهوری اسلامی ایران ، کره شمالی، بخشهایی از کشور ایتالیا ( مانند منطقه لومباردی، پی مونت، ونیز) مسافرت کرده است . و افرادی که به کشورهای دیگر مسافرت داشته اند ، که اسامی آن کشورها ، روی سایت رسمی وزارت بهداشت کشور اوکراین درج شده است، این افراد،  بدون توجه به اینکه آیا علایم بیماری را دارند و یا خیر ، باید در قرنطینه باشند.
  • همچنین فردی که اخیرا به کشورهایی نظیر : چین ( به غیراز شهر ووهان) ،  تایلند، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، مالزی، تایوان، مسافرت داشته و اکنون دارای تب شدید، سرفه، و تنگی نفس می باشد.

مدت زمان قرنطینه انفرادی چند روز است؟

چنانچه به شما توصیه شده است که خود را قرنطینه کنید و یا خودتان تصمیم به  انجام این کار گرفته اید، باید حداقل چهارده روز خود را در قرنطینه و جدا از دیگران نگاه دارید. البته تاریخ آغاز قرنطینه،  از زمانی محاسبه میشود که شما از مسافرت کشورهای مذکور برگشته اید و یا از زمانی که با فرد مبتلا به بیماری ملاقات تنگاتنگی داشته اید.

اگر کسی تنها زندگی نمی کند ،چگونه اصول قرنطینه فردی را رعایت کند؟

اگربه همراه خانواده خود زندگی میکنید و یا دارای هم اتاقی هستید، باید خودتان را در یک اتاق جداگانه که دارای تهویه هوای مناسب میباشد، در قرنطینه نگاه دارید.  در طول زمان قرنطینه ، اگر می توانید ، از حمام  و توالت و دستشویی جداگانه برای شستشو استفاده کنید . حتی اگر میتوانید به صورت جدا و مجزا از دیگران برای خود غذا بپزید و به تنهایی غذا بخورید.

به بهداشت شخصی خود، بسیار اهمیت بدهید. دستهای خود را مرتب با صابون بشورید. محیط زندگی خود را با دستمال مرطوب پاکیزه نگاه دارید(  گند زدایی از تمامی سطوح و وسایل با محلول ضد عفونی). هنگام سرفه و یا عطسه جلوی دهان خود را بگیرید. از دستمال های یکبار مصرف استفاده کنید.  در شرایط کاملا ضروری برای ملاقات دیگران، حتما از ماسک پزشکی استفاده کنید ، و بعد از پایان هر گفتگو ماسک  خود را  دور بیاندازید. از ماسک کثیف استفاده نکنید.

از حیوانات خانگی خود دوری کنید و یا ارتباط خود را با آنان ه حداقل برسانید.

چگونه میتوان  مواد غذایی را، در هنگام قرنطینه خریداری کرد؟

دفعات رفتن به فروشگاه را،  برای خرید به حداقل برسانید. در صورت امکان، برای تهیه مواد غذایی و وسایل مورد نیاز، از دوستان خود واعضای فامیل کمک بگیرید ، و یا از خدمات خرید اینترنتی و سرویس تحویل درب منزل و پرداخت با کارت بانکی استفاده کنید.

اگر نیاز ضروری هست تا از خانه بیرون بروید،اصول زیر را رعایت کنید

اگر ناچار شدید تا خانه  و مکانی را که در آن قرنطینه هستید ترک کنید، قبل از خروج ماسک پزشکی را بر صورت بگذرید و در مدت زمانی که بیرون از خانه هستید از تماس و لمس کردن دیگران جدا خود داری کنید. همچنین از مایع ضد عفونی برای پاکیزگی دستها بطور مرتب استفاده کنید . و به هنگام سرفه و یا عطسه جلوی صورت و دهان خود را بگیرید.

در صورت مشاهده علایم بیماری چکار باید کرد؟

چنانچه در مدت قرنطینه ،علایم بیماری ویروس کرونا در شما پدیدار شد ، ( سرفه، درجه تب بالا، نفس تنگی، اسهال) بدون معطلی با مراکز درمانی تماس بگیرید و چنانچه اخیرا مسافرت بوده اید  و یا با بیمارانی که انتقال دهنده ویروس بوده اند ملاقاتی داشته اید، مراتب را به آنها اطلاع دهید.

برای اطلاعات بیشتر پیوند را دنبال کنید.