آموزش


آموزش ابتدایی و متوسطه

طبق قوانین ملی ترکیه، همه کودکان در ترکیه، شامل اتباع خارجی  ( همچنین متقاضیان حمایت بین المللی، دارندگان وضعیت حمایت بین المللی و کسانی که تحت حمایت موقت هستند)، مستحق برخورداری رایگان از آموزش ابتدایی و متوسطه هستند. آموزش علاوه بر اینکه برای رشد و انسجام اجتماعی کودکان بسیار مهم است، باعث رشد شناختی و بهبود مهارت های زبانی نیز می شود. علاوه بر این، آموزش به کودکان کمک می کند تا از چالش ها، از جمله تغییر مکان، عبور کنند.

 حضور کودکان در مدرسه حائز اهمیت است، مهم نیست چقدر انتظار دارید در ترکیه بمانید.حتی اگر امیدوارید به کشور دیگری اسکان داده شوید یا به کشور خود بازگردید، مهم است که شما و خانواده تان از زمان اقامت در ترکیه برای پیشرفت در مهارت هایی که به فرزندان شما کمک می کند تا از نظر اجتماعی و تحصیلی در یک سیستم آموزشی جدید سازگار شوند استفاده کنید. هرچه فرزندان شما بیشتر از مدرسه دور بمانند، سازگاری آن ها با محیط جدید دشوارتر می شود.

آموزش رسمی در ترکیه به شرح زیر است:

  • اجباری
  • رایگان،
  • پیاده سازی شده با سیستم 4+4+4،
  • برای والدین ضروری است که فرزندان خود را در مدرسه ثبت نام کنند و از حضور آنها درمدرسه اطمینان حاصل کنند.

شما باید مطمئن شوید که فرزند شما در یک مدرسه ثبت نام شده است. اما فقط ثبت نام کافی نیست، ادامه دادن آموزش هم اهمیت زیادی دارد !! عدم انجام این کار ممکن است جریمه های قابل توجهی را برای شما به همراه داشته باشد. به یاد داشته باشید، عدم تسلط به زبان ترکی نباید مانع دسترسی شما به آموزش شود.

 

برای هر کودکی بسیار مهم است که به دبیرستان ادامه دهد. علاوه بر دبیرستان های معمولی، دبیرستان های فنی و حرفه ای نیز وجود دارد که در آن فرزند شما می تواند مهارت های عملی برای یک حرفه را به دست آورد، جایی که به آنها فرصت کسب مهارت های فنی و حرفه ای داده میشود. آموزش فنی و حرفه ای در سطح دبیرستان از طریق موسساتی مانند دبیرستان های فنی و حرفه ای آناتولی، دبیرستان های چند برنامه ای آناتولی و مراکز آموزش فنی و حرفه ای ارائه می شود. اگر فرزند شما در این مدارس ثبت نام کرده باشد، می تواند از برنامه ترویج آموزش فراگیر برای کودکان در سیستم آموزشی ترکیه (PIKTES+) بهره مند شود. اطلاعات بیشتر در مورد این برنامه (PIKTES) در زیر موجود است.

اگر فرزندی با نیازهای ویژه دارید، باید برای مراکز مشاوره و تحقیقات اقدام کنید. شما می‌توانید لیست مراکز مشاوره و تحقیقات را در این لینک  پیدا کنید: orgm.meb.gov.tr/alt_sayfalar/kurum.asp. قبل از درخواست کمک از این مراکز ، دریافت ÇÖZGER (گزارش (راپور) نیازهای ویژه برای کودکان) برای اطمینان از دریافت مشاوره ضروری است.

چگونه فرزند خود را در مدرسه ثبت نام کنیم؟

شما باید به نزدیکترین مدرسه ترکیه یا اداره آموزش وپرورش  ناحیه یا اداره آموزش  استان  (Milli Eğitim Bakanlığı) برخی استانها  درخواست دهید. از طریق سیستم e-okul می توانید مدارسی را که فرزندتان می تواند ثبت نام شود پیدا کنید. می توانید سیستم E-Okul را در این لینک  پیدا کنید: https://e-okul.meb.gov.tr/

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در مدارس به شرح زیر است:

  • مدرک شناسه معتبر(کیملیک) متقاضی حمایت بین المللی یا مدرک شناسه وضعیت حمایت بین المللی یا مدرک شناسه حمایت موقت که از طرف اداره مهاجرت استانی (گوچ) داده می شود.
  • ثبت محل سکونت (اجباری نیست، اگر اطلاعاتتان در سایت E-Devlet وجود ندارد، ضروری است. می توانید آن را از اداره ثبت احوال یا مختار دریافت کنید)،
  • سایر مدارک مورد نیاز مدارس (معادل سازی ، ریز نمرات، دیپلم و غیره…)

 

معادل سازی الکترونیکی (دنکلیک)

اگر مدارکی از دوران تحصیلی قبلی فرزندتان داشته باشید، فرزندتان تحت فرآیندهای معادل سازی قرار می گیرد. این فرآیند آنلاین شامل مراحل زیر است:

  • شما باید راهنمایی را در https://edenklik.meb.gov.tr/?culture=tr-TR دنبال کنید و اسناد و مدارک مربوطه را آپلود کنید،
  • پس از تکمیل درخواست، یک قرار ملاقات با تاریخ و زمان تعیین شده دریافت خواهید کرد.
  • از اینکه میتوانید در تاریخ و زمان قرار برنامه ریزی شده حضور پیدا کنید،اطمینان حاصل فرمایید،
  • به همراه تمام مدارک لازم در تاریخ و ساعت مقرر شده در مکان تعیین شده توسط اداره آموزش و پرورش استان حضور پیدا کنید،
  • مرکز معادل سازی مدارک را بررسی و بر اساس نظر شورای آموزشی و انضباطی تصمیم گیری خواهد کرد.
  • مرکز هم ارزی ممکن است یکی از سه تصمیم را اتخاذ کند: پذیرش، رد یا الزام برای آزمون .

 

لطفاً توجه داشته باشید که مراکز معادل سازی در اداره های آموزش و پرورش استانی   ممکن است به دلیل حجم کاری زیاد، مدارک شما را برای بررسی توسط هیئت آموزشی و انضباطی به دفتر مرکزی ارسال کنند. مهم است که تمام اسناد و مدارک شما توسط دفتر اسناد رسمی (نوتر) تأیید شده  باشند. علاوه بر این، مرکز معادل سازی ممکن است در صورت نیاز مدارک تکمیلی را درخواست کند.

در مواردی که به دلایلی مانند شرایط، فاجعه یا مراحل پناهندگی فاقد مدارک هستید:

  • فرزند شما ممکن است تحت یک آزمون قرار گیرد.
  • کودکان دبستانی از آزمون تعیین سطح معاف هستند و بر اساس اظهارات شفاهی خانواده ها تعیین خواهد شد.

 

PIKTES+( پروژه حمایت از آموزش فراگیر برای کودکان در سیستم آموزشی ترکیه)

هدف آموزش های فراگیر تحت پروژه PIKTES+ ارائه پشتیبانی آموزشی به دانش آموزانی است که به دنبال تقویت مهارت های سوادآموزی ترکی خود هستند، از جمله کسانی که کاملاً با زبان ترکی به تازگی  آشنا شده اند. این کلاس‌ها، همراه با تمام طرح‌های دیگر در پروژه، برای کودکان تحت حمایت بین‌المللی و حمایت موقت قابل دسترسی است.

علاوه بر این، به عنوان بخشی از پروژه PIKTES+، بورسیه های تحصیلی آموزش فنی و حرفه ای برای دانش آموزان بین المللی، از جمله افرادی که تحت حمایت بین المللی و حمایت موقت هستند، همانند  شهروندان ترکیه که در آموزش فنی و حرفه ای در سطح دبیرستان تحصیل می کنند، از این فرصت ها بهره مند شوند. PIKTES+ این بورسیه‌ها را به دانش‌آموزان کلاس‌های 9 تا 12 ارائه کرده است. برای اطلاع از فرصت‌های بورس تحصیلی، لطفاً لینک زیر را بررسی کنید: https://piktes.gov.tr

 

 

حمایت مالی برای آموزش (از مهدکودک تا کلاس دوازدهم)

برنامه انتقال نقدی مشروط برای آموزش (CCTE) برای خارجی ها توسط وزارت خانواده و خدمات اجتماعی (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı)، وزارت آموزش ملی (Milli Eğitim Bakanlığı) و هلال احمر ترکیه اجرا می شود. کودکان تحت حمایت بین المللی و حمایت موقت نیز می توانند از این برنامه بهره مند شوند. این برنامه توسعه انتقال نقدی مشروط برای آموزش است که از سال 2003 توسط وزارت خانواده و خدمات اجتماعی برای شهروندان ترک ساکن ترکیه اجرا شده است. تحت این برنامه، به خانواده هایی که فرزندانشان (از مهدکودک تا کلاس دوازدهم) به طور منظم به مدرسه می روند، کمک نقدی ارائه می شود، مشروط بر اینکه یکی از معیارهای لازم را داشته باشند. متقاضیان باید در اداره مهاجرت (گوچ) ثبت نام کرده باشند، یک کارت شناسایی خارجی(کیملیک) داشته باشند که با 99 شروع می شود و در پایگاه داده MERNIS ثبت نام کرده باشند. متقاضیان باید شرایط لازم  این برنامه را داشته باشند و فرزندان خود را به طور منظم به مدرسه بفرستند تا به طور منظم پرداخت ها را دریافت کنند. معیارهای واجد شرایط بودن به شرح زیر است:

  • تحت حمایت موقت یا حمایت بین المللی در ترکیه و زندگی در خارج از کمپ ها،
  • محروم بودن از درآمد و تامین اجتماعی در زمان درخواست،
  • داشتن حداقل یک فرزند مدرسه ای در خانواده.

اگر می‌خواهید برای این برنامه درخواست دهید، لطفاً به بنیاد کمک‌های اجتماعی و همبستگی (SASF) یا مراکز هلال احمر(KIZILAY) در استان یا ناحیه خود مراجعه کنید. اگر به آدرس جدیدی نقل مکان کردید، فوراً به بنیاد کمک‌های اجتماعی و همبستگی (SASF) یا مراکز هلال احمر(KIZILAY) در استان یا ناحیه فعلی خود اطلاع دهید تا از کمک بی وقفه اطمینان حاصل کنید.


تحصیل در دانشگاه

تحصیلات دانشگاهی

پذیرش در دانشگاه

اگر تحت حمایت بین‌المللی هستید (یعنی متقاضی حمایت بین‌المللی، دارنده‌ی وضعیت حمایت بین‌المللی) و می‌خواهید تحصیلات دانشگاهی را دنبال کنید، می‌توانید در دانشگاه‌های ترکیه شرکت کنید. برای دریافت تحصیلات دانشگاهی در ترکیه، ابتدا باید در آزمون ورودی دانشگاه آزمون بین‌المللی پذیرش دانشجو (TR-YÖS)، که به طور متمرکز توسط مرکز ارزیابی، گزینش و تعیین سطح (ÖSYM) دو بار در سال برگزار می‌شود؛ شرکت کنید. دانشجویانی که مایل به ثبت‌نام در دانشگاه‌های ترکیه هستند می‌بایست برای این آزمون اقدام نمایند. اطلاعیه‌ها و اطلاعات مربوط به آزمون را می‌توان در وب سایت ÖSYM (https://www.osym.gov.tr)  یافت. شهریه ممکن است در بین دانشگاه‌ها و بسته به برنامه و دانشکده‌ای که انتخاب می‌کنید، متفاوت باشد. دانشجویان همچنین بایستی هزینه‌های حمل و نقل محلی، کتاب و هزینه‌های زندگی را پوشش دهند.

 

 

دانشجویانی که می‌خواهند در مقطع کاردانی و کارشناسی در ترکیه ثبت‌نام کنند باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • داشتن یک شماره شناسایی خارجی معتبر صادر شده توسط PMM (اداره استانی مدیریت مهاجرت/اداره مهاجرت استانی) (شماره 99) به عنوان متقاضی حمایت بین‌المللی یا دارنده‌ی وضعیت حمایت بین‌المللی
  • به اتمام رساندن کلاس دوازدهم و ارائه‌ی مدرک پایان دوره
  • گرفتن مدرک TR-YÖS ، برگزار شده توسط ÖSYM
  • ارائه‌ی مدارک مورد نیاز

موسسات مجاز برای آموزش عالی در ترکیه، شورای آموزش عالی (YÖK) و ریاست ترکان خارج از کشور و جوامع وابسته (ترکیه بورسلاری/بورس تحصیلی ترکیه) (YTB)  هستند. می‌توانید از طریق وب‌سایت این مؤسسات، به اطلاعیه‌های مربوط به پذیرش دانشگاه و حمایت مالی دسترسی داشته باشید.( https://www.yok.gov.tr، https://ytb.gov.tr ) همچنین، می‌توانید اطلاعاتی در مورد برنامه‌های تحصیلی و شرایط پذیرش برای دانشجویان خارجی در وب‌سایت‌های دانشگاه پیدا کنید.

دانشجویانی که تحصیلات دانشگاهی خود را در کشور مبدأ شما شروع کرده‌اند، اما نتوانسته‌اند آن‌ها را به پایان برسانند، ممکن است از دانشگاه‌ها بخواهند تا واحدهای (دروس) را که گذرانده‌اند تأیید و تصدیق کنند. تصمیم به رسمیت شناختن دوره‌های تکمیل شده در کشور مبدأ توسط هر دانشگاه گرفته می‌شود و ممکن است از یک بخش به گروه دیگر متفاوت باشد. می‌توانید در وب سایت(https://denklik.yok.gov.tr) YÖK  به اطلاعات مربوطه در مورد معادل‌سازی دسترسی داشته باشید.

 

حمایت مالی برای آموزش عالی

شماری از سازمان‌ها در ترکیه به دانشجویانی که تحت حمایت بین‌المللی هستند، به منظور تحصیل در آموزش عالی، بورسیه می‎‌دهند. این سازمان‌ها عبارتند از YTB، UNHCR، و مرکز بین‌المللی توسعه‌ی سیاست مهاجرت (ICMDP) و سازمان‌های غیر دولتی NGOها.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) برنامه‌ی بورس تحصیلی پناهندگان دانشگاهی آلمانی آلبرت اینشتین را که به عنوان برنامه‌ی بورسیه‌ی تحصیلی دافی DAFI شناخته می‌شود، ارائه می‌دهد. بورسیه‌های تحصیلی DAFI به طیف گسترده‌ای از هزینه‎ها مانند اقامت، غذا، حمل و نقل محلی، ملزومات و مواد آموزشی، و هزینه‌های ثبت‌نام و شهریه کمک می‌کند. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) همچنین غیر سوری‌های تحت حمایت بین‌المللی که در دانشگاه‌های ترکیه ثبت‌نام کرده‌اند را (تحت عنوان کمک‌های نقدی آموزش عالی) حمایت می‌کند.

دانشجویانی که علاقه‌مند به دریافت بورسیه‌ی تحصیلی DAFI هستند، می‌بایست وب‌سایت راهنمای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل را دنبال کنند، جایی که می‌توانند اطلاعیه‌ها و اطلاعات مربوط به فرآیندهای معیارهای واجد شرایط بودن را بیابند. UNHCR همچنین توصیه می‌کند که دانشجویانی که علاقه‌مند به بورسیه‌ی تحصیلی DAFI هستند برای برنامه‌ی کمک هزینه‌ی نقدی آموزش عالی (HECG) نیز درخواست دهند، زیرا ممکن است هر سال فراخوان آزاد برای DAFI وجود نداشته باشد.

کمک هزینه‌ی‌ نقدی آموزش عالی

اگر متقاضی حمایت ‌المللی یا دارنده‌ی وضعیت حمایت بین‌المللی هستید که در دانشگاه یا موسسه‌ی آموزش عالی در ترکیه ثبت‌نام کرده‌اید، ممکن است واجد شرایط دریافت کمک هزینه‌ی نقدی آموزش عالی از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل باشید. UNHCR این حمایت را در ابتدای هر ترم تحصیلی در این صفحه اعلام می‌‌کند. معیارهای واجد شرایط بودن:

  • داشتن یک شماره شناسایی خارجی معتبر صادر شده توسط PMM (اداره مهاجرت) یا به عنوان متقاضی حمایت بین‌المللی یا دارنده‌ی وضعیت حمایت بین‌المللی
  • ثبت‌نام در یک دانشگاه دولتی یا موسسه‌ی آموزش عالی
  • دانشجو بودن در مقطع کاردانی یا کارشناسی

داشتن حداقل معدل 1.5. مبلغ کمک مالی در هر ترم:

  •  3.150 لیر ترکیه : مدرک کاردانی (برنامه‌های 2 ساله)
  •  6.050 لیر ترکیه : مدرک کارشناسی (برنامه‌های 4 ساله)
  •  8.750 لیر ترکیه : مدرک کارشناسی (برنامه‌های 5-6 ساله)

*میزان کمک‌ها هر ساله تغییر می‌کند.

دوره‌ی درخواست: برنامه‌های کاربردی برای سال تحصیلی 2023-2024 بسته شده است. خواهشمند است جهت درخواست ترم پاییز 2024، در اکتبر 2024 از صفحه‌ی ما بازدید کنید.

سایر حمایت‌های مالی

دانشجویان همچنین می‌توانند برای بهره‌مندی از برنامه‌ی بورسیه ICMPD که بورسیه‌ی اتحادیه اروپا نامیده می‌شود درخواست دهند، مشروط بر این‌که:

  • دارای وضعیت حمایت بین‌المللی باشند.
  • در یکی از استان‌های زیر در حال تحصیل باشند: آنکارا، قیصری، اسکی‌شهیر، قونیه، ترابزون، کارابوک، سامسون، ازمیر، ارزروم، آدانا، مرسین، هاتای، الازیغ، غازیانتپ، کیلیس، شانلی اورفا، مالاتیا، کوهرامانماراش، دیاربکر، ماردین. ، وان، استانبول، بورسا.
  • موفقیت و معیارهای دیگر را برآورده کنند.
  • دانشجوی کارشناسی 4 ساله، کارشناسی ارشد با پایان‌نامه یا بدون پایان‌نامه، یا دکترا باشند.

شما می‌توانید به اطلاعات بورسیه‌های اتحادیه‌ی اروپا از طریق این لینک دسترسی داشته باشید: (https://euburs.org)

خاطر نشان می‌کند که درخواست‌های داوطلبان واجد شرایط توسط دفاتر بورس تحصیلی بر اساس یک سری معیارها مانند وضعیت علمی، مدارک تحصیلی، علایق تحصیلی و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی به دقت بررسی می‌شوند.

به علاوه، توصیه می‌شود به طور منظم صفحه‌ی بورس‌های تحصیلی YTB را دنبال کنید. بورسیه‌ی تحصیلی ترکیه یک برنامه‌ی بورسیه برای دانشجویان خارجی در ترکیه است که طیف گسترده‌ای از بورسیه‌ها را در بر می‌گیرد. می‌توانید در https://ytb.gov.tr/daireler/uluslararasi-ogrenciler/turkiye-burslari  به این برنامه دسترسی داشته باشید.

 


تحصیل آنلاین یا آموزش از راه دور در ترکیه

متقاضیان حمایت بین‌المللی، دارندگان وضعیت حمایت بین‌المللی و افرادی که تحت حمایت موقت قرار دارند، حق حضور در دانشگاه‌های ترکیه را دارند. علاوه بر گزینه دانشگاه‌های معمولی، مؤسسات و وب‌ سایت‌هایی که آموزش آنلاین یا از راه دور ارائه می‌دهند، در زیر فهرست شده ‌اند.

تحصیلات دانشگاهی  :

اگر می‌خواهید در یک دانشگاه در ترکیه تحصیل کنید، می‌توانید از فرصت‌های آموزش از راه دور بهره ‌مند شوید. آموزش از راه دور نوعی از تحصیلات دانشگاهی است که در آن نیازی به حضور در دانشگاه نیست و می‌توانید ماژول‌های درسی را در محیط مجازی دنبال کنید.

دانشگاه آنادولو گزینه‌های گسترده‌ای در زمینه آموزش از راه دور ارائه می‌دهد. برای تحصیل در دانشگاه آنادولو، باید در آزمون ورودی شرکت کرده و شهریه بپردازید. مدارک و دیپلم‌های اعطا شده توسط دانشگاه آنادولو در ترکیه و سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته می‌شوند. دانشگاه آنکارا، دانشگاه استانبول و دانشگاه آتاتورک نیز آموزش دانشگاهی از طریق برنامه‌ های آموزش عالی از راه دور ارائه می‌دهند.

آموزش آنلاین در سطح آموزش رسمی:

امکان تحصیل در مقطع ابتدایی و متوسطه از طریق آموزش از راه دور وجود دارد. وب‌ سایت آموزش از راه دور وزارت آموزش ملی برای دانش‌آموزان مقطع ابتدایی و متوسطه با ارائه کتاب‌های آنلاین، پشتیبانی رایگان آنلاین فراهم می‌کند.

برنامه‌های گواهینامه و فرصت‌های دیگر آموزش آنلاین:

دانشگاه‌های ترکیه نیز برنامه‌های گواهینامه آنلاین ارائه می‌دهند. دانشگاه بوغازچی برنامه‌های آموزش از راه دور در زمینه‌های زبان‌های خارجی و حرفه ‌ای دارد. سایر دانشگاه‌هایی که برنامه های گواهینامه آنلاین ارائه می‌دهند نیز از اینجا قابل بررسی هستند.

آکادمی YTB دوره‌های آنلاین در زبان ترکی، زبان انگلیسی در سطح  A1 ، مدیریت استرس، کار تیمی و تهیه رزومه ارائه می‌دهد.

پلتفرم آموزش از راه دور شهرداری استانبول فرصت‌های آموزش از راه دور در زمینه‌های مختلف حرفه ‌ای فراهم می‌کند. این دوره‌ها شامل زمینه‌های حرفه‌ای مختلفی مانند طراحی پایگاه داده، نقاشی چوب و خیاطی لباس می‌ باشد.

مؤسساتی مانند University of the People، Coursera، Udemy و غیره نیز برنامه‌های آنلاین ارائه می‌دهند. اکثر این برنامه‌ها به‌ طور رسمی در ترکیه به رسمیت شناخته نمی‌شوند، اما برای به ‌روز رسانی دانش و آمادگی برای دانشگاه مفید هستند.


آموزش حرفه و تحصیلات فنی حرفه ای

آموزش غیر رسمی یک مدل آموزشی مادام ‌العمر است. این نوع آموزش هدف‌ محور بوده و دارای برنامه درسی است، اما با آموزش رسمی تفاوت دارد. در ترکیه، آموزش غیر رسمی در مراکز آموزش عمومی (HEM) تحت نظارت مدیریت کل آموزش مادام ‌العمر وزارت آموزش ملی ارائه می ‌شود.

در مراکز آموزش عمومی، دوره‌ های آموزش مهارت‌ ها و آموزش‌های فنی و حرفه‌ ای به ‌صورت رایگان ارائه می‌ گردد. برای ثبت ‌نام در این دوره‌ ها، نیاز به داشتن کارت شناسایی حمایت بین ‌المللی یا کارت شناسایی حمایت موقت دارید. برای تشکیل دوره‌ها، حداقل ۱۲ نفر باید ثبت ‌نام کرده باشند.  از طریق لینک زیر می ‌توانید به دوره‌ ها دسترسی داشته باشید

 

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) در ترکیه از دوره‌ های فنی و حرفه‌ ای مانند نساجی، گلدوزی، آشپزی، شیرینی ‌پزی، خشک‌ شویی، کفاشی، آرایشگری، سرامیک، جواهرسازی، نجاری و مروارید سازی در بیش از ۳۵ مرکز آموزش عمومی در ۲۰ استان حمایت می ‌کند. بنابراین، با شرکت در این دوره‌ها، می‌توانید برای یک حرفه آماده شوید، عادات کاری خود را توسعه دهید، به یک تولید کننده فعال تبدیل شوید و حتی به اندازه‌ ای دانش و مهارت کسب کنید که بتوانید در یک محل کار فعالیت کنید یا کسب ‌وکار خود را تأسیس نمایید. علاوه بر این، شهرداری‌ ها نیز می‌ توانند دوره‌ های آموزش فنی و حرفه ‌ای ارائه دهند.


یادگیری زبان ترکی

یادگیری زبان ترکی یک مهارت اساسی برای گذران زندگی در طول اقامت شما در ترکیه است. یادگیری زبان ترکی زندگی روزمره و انجام امور ساده (مانند خرید، استفاده از وسایط حمل ‌ونقل عمومی) را تسهیل می ‌کند، امکان ایجاد روابط دوستانه با دیگر افراد ساکن در همان منطقه را فراهم می‌آورد و در مواقع اضطراری ( ارتباط با پزشک یا پلیس) کمک‌ کننده است.

دوره‌های رایگان زبان ترکی

دوره‌های رایگان زبان ترکی توسط مراکز آموزش عمومی ارائه می ‌شوند. برای ثبت ‌نام در یک دوره، لطفاً با مرکز آموزش عمومی در استان یا ناحیه خود تماس بگیرید.

دانشگاه آنادولو دوره‌های آنلاین رایگان زبان ترکی در سطوح مبتدی (A1) و ابتدایی (A2) ارائه می‌دهد. این دوره‌ها برای همه افرادی که تمایل به یادگیری زبان ترکی دارند، باز است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره برنامه زبان ترکی ANA-DİL و ثبت ‌نام، می‌توانید به وب‌ سایت برنامه زبان ترکی ANA-DİL دانشگاه آنادولو مراجعه کنید

مؤسسه یونس امره (YEI) دوره‌ های آنلاین زبان ترکی از سطح مبتدی (A1) تا پیشرفته (C1) را ارائه می‌دهد. از آنجا که این دوره‌ها به صورت انعطاف ‌پذیر طراحی شده‌اند، “پورتال آموزش از راه دور زبان ترکی” مؤسسه یونس امره به دانشجویان اجازه می ‌دهد که با سرعت و مکان مد نظرشان ، زبان ترکی را بیاموزند. می‌توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه را از وب ‌سایت مؤسسه یونس امره پیدا کرده و برای برنامه ثبت ‌نام کنید.

علاوه بر این، شهرداری‌ها نیز می ‌توانند دوره‌های زبان ترکی ارائه دهند.