قدم 1 – ثبت نام
پس از ارائه درخواست پناهندگی، یک افسر اداره مهاجرت دانمارک آن را ثبت می کند و ارزیابی می کند که طبق مقررات دوبلین، کدام کشور مسئول رسیدگی به درخواست پناهندگی شما می باشد. پس از ثبت درخواست شما، یک کارت هویت دریافت خواهید کرد که تأیید می کند درخواست پناهندگی داده اید. این اسناد را در مکانی امن نگهداری کنید و همیشه یک کپی با خود داشته باشید.
پس از ثبت درخواست شما، تا زمانی که تصمیم نهایی گرفته شود، وضعیت پناهجویان بدون اسناد خواهید بود. اداره مهاجرت دانمارک با شما تماس خواهد گرفت تا یک جلسه برای پر کردن فرمی که دلیل درخواست پناهندگی شما را توضیح دهد، پر کند. اگر نمی توانید بخوانید یا بنویسید، ضرورت به پر کردن چنین فرمی ندارید.
بعدآ اداره مهاجرت دانمارک شما را برای مصاحبه معلوماتی و انگیزشی دعوت می کند (توجه داشته باشید که این با مصاحبه پناهندگی که بعداً انجام خواهد شد متفاوت است). این یک مصاحبه کوتاه است که در آن خدمات مهاجرت دانمارک سعی می کند دلایل اصلی درخواست پناهندگی شما در دانمارک را بفهمد و تصمیم بگیرد که آیا دعوی شما باید در دانمارک یا در یک کشور اروپایی دیگر بررسی شود. این معمولاً به عنوان روش دوبلین شناخته می شود.
قدم 2 – مصاحبه
اگر دانمارک مسئول رسیدگی به درخواست پناهندگی شما باشد، اداره مهاجرت دانمارک شما را به مصاحبه دعوت می کند که در آن فرصتی برای توضیح دلایل درخواست پناهندگی در دانمارک به شما داده می شود. مصاحبه پناهندگی مرحله بسیار مهمی از روند پناهندگی است. در طول مصاحبه، شما این فرصت را دارید که تا حد امکان معلومات بیشتری را برای پشتیبانی از درخواست پناهندگی خود ارائه دهید و تمام اسناد دست داشته را برای حمایت از درخواست پناهندگی خود ارائه دهید. مهم است که گزارش کاملی از آنچه برای شما اتفاق افتاده است ارائه دهید و در صورت بازگرداندن به کشور مبدا از چه چیزی می ترسید.
- شما می توانید توصیه های مفیدی برای تهیه مصاحبه پناهندگی در وب سایت شریک ما شورای پناهندگی دانمارک که به زبان های انگلیسی و دانمارکی موجود است دریافت کنید.
اگر در هر زمانی در طول فرآیند درخواست پناهندگی خود به ترجمان ضرورت دارید، مقامات دانمارکی باید یک مورد را به شما ارائه دهند. ترجمان ممکن است حضور فیزیکی داشته باشد یا برای ارائه ترجمه از طریق تلفن با او تماس گرفته شود.
تمام معلوماتی که در طول درخواست پناهندگی خود ارائه می دهید (اسناد، سوابق در طول مصاحبه پناهندگی با شما) توسط مقامات دانمارکی در اختیار کشور خود یا شخص دیگری قرار نخواهد گرفت.
تمام معلوماتی که در طول درخواست پناهندگی خود ارائه می دهید (اسناد، سوابق در طول مصاحبه پناهندگی با شما) توسط مقامات دانمارکی در اختیار کشور خود یا شخص دیگری قرار نخواهد گرفت.
من زیر سن 18 سال هستم و بدون همراه هستم
اگر طفل زیر 18 سال به تنهایی وارد دانمارک شود و درخواست پناهندگی دهد، به طفل پناهجوی بدون اسناد زیر سن قانونی بدون همراه گفته می شود. پناهجوی بدون اسناد زیر سن قانونی بدون همراه دارای حقوق خاصی است:
- درخواست پناهندگی طفل باید هر چه زودتر توسط اداره مهاجرت دانمارک بررسی شود.
- به طفل یک سرپرست قانونی منصوب می شود که مسئول حفظ منافع طفل است.
- طفل به کمک حقوقی رایگان دسترسی خواهد داشت.
- طفل در یک مرکز پناهندگی که مخصوص اطفال بدون همراه طراحی شده است، قرار می گیرد.